Rulltårta med jordgubbar & grädde

Vi väntar flytthjälp från Finland här hemma (mamma & pappa), vi har fyllt kylen med en stor form kålpudding  och en klar rulltårta bara att ta för sig när resenärerna anländer, dessvärre jobbar jag ytterligare 2 veckor innan semestern startar men barnen har nu iaf 8 veckors sommarlov att se framemot! 🙂

Det här behöver du:

                      3 st ägg
                        1,5 dl strösocker
                        1 dl vetemjöl
                        1 dl potatismjöl
                       1,5 tsk bakpulver
                        2 st bakplåtspapper
                        2 msk strösocker

Fyllning

                        3 dl vispgrädde
                       1,5 dl    mosade jorgubbar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 250°, både över- och undervärme. Blanda ägg och socker i en skål och vispa tills det blir vitt och pösigt. 2. Mät upp vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i ett mått eller liten skål och pudra ner lite i taget i äggsmeten. Blanda till en slät smet. 3. Lägg ut ett bakplåtspapper, inte smörgåspapper, på en långpanna. Bred ut smeten till ett jämnt lager. Grädda kakan bara 5 minuter mitt i ugnen 4. Lägg ut ett annat bakplåtspapper på bänken och strö på strösocker. Stjälp upp den gräddade kakan så att ovansidan hamnar neråt i sockret. Det går lättast om du lyfter upp kakan från plåten genom att hålla i hörnen på bakplåtspapperet som den ligger på.  När kakan väl hamnat där drar du bort papperet som nu hamnat överst. Om det är svårt att lossa från kakan kan du pensla lite vatten på papperet så går det lättare att dra bort. 5. Vispa grädden till lhård konsistens. Blanda ner mosade jordgubbar och rör om. Bred ut gräddblandningen på kakan. Rulla ihop till en lång rulle och vira eventuellt in den i papperet som den låg på. Låt den ligga svalt om du inte tänker äta den direkt.