Tunnbrödsrullar med Kyckling

Nu är det dax för deltävling 2 för oss ”kycklingbloggare”, temat för den andra tävlingen är ”Fingermat till sportsommaren”.  Tunnbrödsrullar med smaskig kycklingröra passar fin fint (Här åts de tillsammans med kaviarsnurror med västerbottenost, recept kommer…)

Det här behöver du:

  • kryddmarineradkycklingfilé 2 portiner
  • 1 burk smaksatt creme fraiche (Parmesan & vitlök tog jag)
  • 1 ask philadelphia ost (naturell)
  • 1 dl finhackad paprika
  • 1 dl finhackad purjolök
  • salt & peppar
  • ruccolasallad
  • tunnbröd

Gör såhär:

Skär kycklingen i små bitar och stek den, låt svalna. Rör ihop alla ingridienser till röran, sist ner med kycklingen. Bre ut röran på tunnbröd, strö över ruccolasalladen och rulla ihop från kortänden. Låt stå i kylskåp tills de ska serveras, skär upp i 2-3 cm rullar.

Barnen skulle hitta på en kycklingmaskot och här är Emmis tolkning!

Bara att bänka sig i TV soffan….