Glass med Kiwi & Kondenseradmjölk

Glass med Kiwi & Kondenseradmjölk

Hittade ett smarrigt och superenkelt recept på glass hos finaste Linda, Jag testade med mosad kiwi i, riktigt gott! Det tar typ 5 minuter att röra ihop glassen så man kan bra testa nya smaker varje helg.. (Ingen glassmaskin behövs) 😉

Det här behöver du :

5 dl vispgrädde

1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)

4 mosade Kiwi (eller valfri frukt, choklad, sylt etc..)

GÖR SÅHÄR :

Vispa grädden till mjuka toppar. Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden. Blanda ner vad du nu vill smaksätta med. Häll ut i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar. Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.

nette
info@kardemummagumman.se
5 Comments
  • Amy's piece of cake
    Posted at 22:04h, 14 maj Svara

    Ser riktigt gott ut, nu blev jag glassugen så här sent på kvällskvisten!

  • Maria
    Posted at 13:57h, 15 maj Svara

    Spännande, det här måste testas!

  • Gourmetmorsan
    Posted at 22:02h, 30 maj Svara

    Det här måste testas! Glass utan glassmaskin låter strålande 🙂 Kram Gourmetmorsan

  • Emma
    Posted at 15:26h, 10 juni Svara

    Hej! Behöver man inte göra något åt mjölken innan ? Bara handla och öppna den ? 🙂

Post A Comment