kycklingcannelloni med Svamp och Spenat

Vi har ett stycke unge som lever på luft för tillfället – trodde jag! Kycklingcannelloni var tydligen något som föll damen i smaken, men måste hålla med – ryysligt gott så detta måste ni testa, det är en uppmaning!

  • 4 st kycklingfiléer
  •  1 vitlöksklyfta
  • 1 påse babyspenat  (eller fryst spenat)
  • 200 gr färska champinjoner
  • 1 burk Creme fraiche Tomat & saffran
  • 2½ dl grädde
  • 2 dl riven ost (Använde VB)
  •  1 paket färska lasagneplattor 250 gr
  •  salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla kycklingfilén och stek den i en stekpanna, salta och peppra. Pressa vitlök, skär champinjonerna i bitar och fräs upp det i lite smör (använder du fryst spenat kan du låta det fräsa med nu). Krydda. Blanda kyckling, svampröran och babyspenat. Ta en lasagneplatta och fyll med kycklingröran, rulla ihop och ställ tätt bredvid varandra i en form. Blanda sedan ihop grädden, creme fraiche och osten, slå detta över rullarna.

Grädda mitt i ugnen ca 15—20 minuter så att det får en fin färg.

Servera med en god sallad.