Clafoutis med Hallon och Ingefära

Clafoutis med Hallon och Ingefära

Dessa bakverk levererades till Canderels press-event med anledning av lanseringen av Stevia! Väldigt roligt catering-uppdrag måste jag säga! 🙂 Känner ni till Stevia?Samlade recept med  Canderel Green  finner ni om ni klickar på länken! (Där även jag varit med på ett hörn!)

Det här behöver du: (Kan såklart bytas ut mot fullfeta produkter & socker om man vill ha det så)

 • 5 matskedar Stevia (Canderel green)
 • 100 g mjöl
 • 30 g mandelpulver
 • 4 ägg
 • 12 cl lättmjölk
 • 12 cl lättgrädde
 • 250 g hallon
 • 20 g färsk ingefära 

Gör såhär:

Värm ugnen till 180°C. Skala och riv ingefäran. Blanda mandelpulvret, mjölet och Canderel Green i en skål.  Gör en grop och häll äggen i mitten. Vispa sedan till en slät deg. Häll i mjölken, grädden och ingefäran i blandningen och blanda väl. Smörja och mjöla formen. Lägg sedan hallonen i botten på formen. Lägg sedan degen ovanpå. Grädda i 180 °C i 30 till 35 min. Låt din clafoutis svalna innan du smakar på den.

Let´s bake! 😉

nette
info@kardemummagumman.se
10 Comments
 • Anna/Frostrosor
  Posted at 20:13h, 31 januari Svara

  Vad ska det vara för formar? Storlek? Har aldrig sett såna som du har på bilden!

 • Mickan
  Posted at 21:10h, 31 januari Svara

  Oj vad gott!!

  Hittade hit via googlesökning och testlagade det här receptet ikväll (https://www.kardemummagumman.se/2010/06/14/kramig-baconsas-pasta/). Smarrig vardagsrätt! Jag lägger ut receptet på min blogg och hoppas det är okej med dig att jag lånar din bild? Givetvis länkar jag! Säg till om du inte är okej med det så tar jag bort bilden! Trevlig kväll.

 • Frejda
  Posted at 21:24h, 31 januari Svara

  Jag har flera påsar Stevia hemma, men i superkoncentrerad form. Lite svår att dosera så att det inte blir för mycket (då blir det beskt och smakar anis). Canderellösningen verkar ju smart – visst doserar man den som socker?

  • Kardemumma Gumman
   Posted at 21:35h, 31 januari Svara

   Ja men tyckte även här var det risk för överdosering! Man kan bra dra ner det till 4 matskedar! Annars jättepraktiskt som strö!

 • Katarina
  Posted at 03:17h, 01 februari Svara

  Ser riktigt gott ut!

 • Nora
  Posted at 18:24h, 02 februari Svara

  Sv: Ååååh vad roligt att höra, tack! Ja ni får gärna komma förbi någon dag, har aldrig plåtat barn förut. Skulle vilja testa 😀

 • ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!
  Posted at 00:22h, 03 februari Svara

  Åh ser så gott ut 😀

Post A Comment