Bolognesesås alá Heinz

Det kom en leverans från Heinz undertiden vi var i Finland, full med saker för att göra den perfekta Köttfärssåsen! Passande nog har Heinz just nu en tävling på sin facebook sida där den som gör den bästa såsen kan vinna fina priser, bla en resa till Italien! 😛 Mitt bidrag hittar ni HÄR! (Rösta om det är något ni gillar… ) 😉 Annars utmanar jag er att lägga upp ert recept!

 • 1 st. Gul lök
 • 600 g Nötfärs
 • 100 g Champinjoner
 • 1  burk Krossade tomater
 • 1 dl Heinz Chilisås
 • 2 msk Heinz Chilisås extra hot
 • 3 st. Vitlöksklyftor
 • ½ dl Basilika (hackad) kan uteslutas
 • 1 st. Morot
 • 1 st. Rotselleri
 • 1 dl Grädde
 • färsk Oregano

Gör såhär:

1. Skala och hacka löken. Skala och riv moroten fint. Skala rotsellerin och riv den, skiva champinjonerna. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
2. Häll över krossad tomat samt chilisåserna. Krydda såsen med salt, peppar & oregano. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Rör sist ner färsk hackad basilika och grädden, låt få ett snabbt uppkok!
(På bilden nedrörd i pasta)