Dadelkaka

Dadelkaka

Idag var det momma och små kardemummorna som höll till i köksregionerna, dadelkaka var den färdiga produkten! Muums älskar dadelkaka…. och skönt att få sätta sig och fika gott bara sådär! 😉

(Mobilbild)

Det här behöver du:

  • 1 pkt dadlar (250 g)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk soda
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:

Koka sockret och dadlarna i vattnet tills dadlarna är mjuka. Om du vill ha mindre dadelbitar kan du använda stavmixern. Tillsätt smöret och låt svalna en stund. Tillsätt resten av ingedienserna och rör till en jämn smet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.

Är momma med, bakar alla!

Senaste nyheten är att Lollipop äntligen börjat gå, och hon går går och går! Konstigt det där, man blir lika förvånad varje gång, som att man trodde de skulle krypa för evigt! 😀

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
  • Anna/Frostrosor
    Posted at 20:56h, 07 januari Svara

    Dadelkaka är ju så gott! En julklassiker för oss finnar! Min mamma brukar ha cognac i, blir väldigt saftig smak då!

    • Kardemumma Gumman
      Posted at 21:03h, 07 januari Svara

      Oj det lät himla smarrigt! Måste jag testa nästa gång, typ 1-2 msk?

  • Alexandra - kärlek på tallrik
    Posted at 00:16h, 11 januari Svara

    Tänk, jag har varken bakat eller smakat dadelkaka, men jag ÄLSKAR ju dadlar, så det MÅSTE jag göra 😀 Det ser verkligen riktigt gott ut <3

  • Sara
    Posted at 22:52h, 26 januari Svara

    Soda=bikarbonat? Ser spännande ut och låter gott!

    Sara

  • Lielo Pauls Jermer
    Posted at 22:27h, 12 februari Svara

    Vår Dadelkaka höll inte ihop, vet inte om det har att göra med att jag bakade i en silikonform för första gången!?

Post A Comment