Persisk Saffranskyckling med ris & Myntayoghurt

Persisk Saffranskyckling med ris & Myntayoghurt

Nästa rätt i Matkassen var Persisk Saffranskyckling med ris & Myntayoghurt, Kycklingen var super, och lämnade massa kyckling över! Dock tycker jag att 5 dl turkiskyoghurt som ska räcka till 3 olika mål är på tok för litet… Även salladen som skulle göras till denna rätt var nästan enbart för en portion (½ salladskruka och en näve körsbärstomater räcker inte till 4 portioner).

Till Kycklingen behöver ni:

  • 600 g kyckling (Bröstfileér)
  • 1 chili
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • olivolja
  • 1 pkt saffran
  • salt & peppar

Rör ihop marinaden, dela kycklingen i 3 avlånga bitar per bröst, låt ligga och marineras i 10 minuter, genomstek sen kycklingen!

nette
info@kardemummagumman.se
2 Comments
  • Stephanie
    Posted at 20:13h, 15 oktober Svara

    Kan hålla med dig om att 5dl låter väldigt lite. I alla fall om man är en sås-älskare som jag. Haha!

  • TinaGustafsson.com
    Posted at 00:25h, 16 oktober Svara

    Ser verkligen gott ut!

Post A Comment