Flygande Jakob

Flygande Jakob

Jag äälskar flygande Jakob, var himla länge sen sist bara… Enkelt, snabbt är det i allafall! Uteslöt dock bacon denna gång… Har snart fått ett livs ranson av bacon iaf! 😀 Vill samtidigt passa på att önska er underbara läsare en fin helg!

Det här behöver du:
1 grillad kyckling
1 paket bacon,  skuret i bitar (lyckades jag glömma)
1 banan
1 ½ dl salta jordnötter (använde cashew)
4 dl grädde
1/2 dl chilisås
2-3 msk sweet chilisås

Salt, peppar & paprikapulver

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200  grader. Rensa kycklingen och dela köttet i bitar och lägg i ugnsfast form. Stek  bacon i panna eller på hushållspapper i mikron (full effekt ca 3 minuter.) Strö bacon och skivad banan över kycklingen. Rör i hop  grädde, chilisåserna och kryddorna och häll över kycklingen. Tillaga i ugn ca 25-30  minuter tills gratängen fått fin färg. Strö över jordnötterna innan servering.

Servera med ris och en sallad. (Vi åt en blandsallad med citronvinegrette till)

Gillar ni mat som smakar både sött & salt?

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
  • Ninus
    Posted at 19:22h, 16 september Svara

    mmmmmm…..älskar åxå Flygande Jacob 🙂

  • Martina
    Posted at 08:32h, 17 september Svara

    Ja, Jacob är riktigt gott och enkelt att tillaga. En riktig klassiker!

  • Camilla - matprat
    Posted at 11:21h, 17 september Svara

    Gott!

  • Ann-Lis
    Posted at 16:29h, 17 september Svara

    Så roligt att jag fann dig! Flygande Jakob har jag mest ätit hos andra, men nu ska jag börja bjuda på denna goda rätt själv tack vare dig! :o)
    Psst. Var din klassmamma i högstadiet!

  • kardemumma Gumman
    Posted at 19:35h, 17 september Svara

    Nämen hej Ann-Lis, (Tobias as mamm) Trevligt att du hitta hit! 🙂 Hoppas du ska hitt mychy att buri bjud på.. 🙂

  • Pingback:En meny med gamla godingar | Kardemumma Gumman
    Posted at 18:33h, 02 oktober Svara

    […] Flygande Jakob […]

Post A Comment