25 aug Caesarsallad och ett litet tips!
Det arbetas för fullt med bloggen här på insidan (med utsidan) så hinner knappt göra något annat! 🙂 Idag fick det bli något snabblagat till middag, Caesarsallad! Gott är det iaf… 🙂
I min sallad hade jag allt utom brödet idag:
- Romansallad
- Grillad kyckling i bitar
- Knaperstekt bacon
- Coctail tomater
- Hemmarostade brödkrutonger ( bröd rostat i het panna med olja, krydda lite!)
- Hyvlad parmesan
- Caesardressing
ca 5 dl Caesardressing
Det här behöver du :
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
3 dl rapsolja
½ dl finriven parmesanost
salt & peppar
vatten
GÖR SÅHÄR :
Använd mixerstav i en tillbringare. Lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron. Mixa alltihopa slätt. Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin strålen samtidigt som du fortsätter mixa. Tillsätt finriven parmesan och byt ut mix-munstycket mot vispen, eller vispa för hand. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonäs. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare. Smaka av med salt & peppar.
*********
Frejda
Posted at 21:31h, 27 augustiJag älskar ceasarsallad! Håller på och provar mig igenom Örebros restaurangers utbud just nu och skillnaden är enorm. Ditt recept verkar passa mig perfekt – speciellt bra när man, som jag, äter GI-mat (med lite dragning åt LCHF). 🙂
kardemumma Gumman
Posted at 21:56h, 27 augustiÅh jaa, ceasar äter jag minst 1 gång i veckan! 😀 Så himla gott…