Ostgratinerad Lax

Jag har en Västerbottensost att göra slut på! Lägligt nog har jag även en bok fylld med västerbottenost recept.. 😛 Denna snabblagade ostgratinerade lax hittade jag ett recept på men som vanligt ändat lite så det passade mitt kylskåp.Vi åt laxen med en sallad och vinegrette. Himmel så gott!!!

Det här behöver du:

  • 100 g philadelphia vitlök & örter
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 600 g laxfileér (4 pers)
  • salt & citronpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen (tinad) i en smord ugnsform, salta & peppra. Rör ihop ostarna och bre ut över laxen. Gratinera i 20-25 minuter. Servera med ex kokt potatis och en sallad!

Redo för ugnen…

Smarriga sallader hör sommaren till…

(Jag hällde även på lite matlagningsgrädde blandat med salt och peppar, 5 min innan fisken var klar)