www.kanelgubben.fi?

www.kanelgubben.fi?

Får jag lov att presentera min nya gästbloggare Kanelgubben, en duktig kock och bagare , jägare som lagar mycket vilt alá Per Morbergmin bror! Hans recept får lov att dyka upp här ibland då han bakar el lagar något extra bra! 🙂

Idag bjöd han oss på Älgstek, stekt i ugn tillsammans med enris!

Kanelgubben

nette
info@kardemummagumman.se
9 Comments
  • Anna/Frostrosor
    Posted at 23:06h, 26 april Svara

    Gästbloggare är alltid intressant! Välkommen Kanelgubben! 😀

  • Pia
    Posted at 04:48h, 27 april Svara

    Hej kanelgubben! Kanske big sis ska kom å gästblogg å! Men e blir väl mest min sambo isåfall som gästbloggar med sin goda mat!

  • Ninus
    Posted at 09:16h, 27 april Svara

    Inte illa at bo med Kanelgubben 😉 Älskar hans älggrytor….och honom åxå! <3

  • Kanelgubben
    Posted at 15:30h, 27 april Svara

    Tack tack! 2 av 3 bilder e ja nöjd med! 😉

  • Bread and Beyond
    Posted at 16:33h, 27 april Svara

    Åh herreguuuud vad det såg gott ut. Jag gillar idén att det är stekt med enris. Måste ju antagligen ge köttet en väldigt karaktäristisk och unik smak. Var första gången jag tittade in i din blogg idag, kommer definitivt tillbaka. Hälsa kanelgubben! Min morfar jagar också. Nästa gång han har en älg liggandes där hemma ska jag be om en fin stek så jag kan göra det här receptet! tack för tipset!!! /Olivia

  • sonja
    Posted at 21:20h, 27 april Svara

    Kanelgubbens älgrätt var ricktigt gott och såsen skulle man kunnat äta med sked ,den var himmelsk god.Duktiga barn man har blivit begåvad med

  • Kanelgubben
    Posted at 08:08h, 01 maj Svara

    Kanske bör nämnas att steken ska göras kvällen före i en eller annan variant, dagen då den serveras ska den skivas och sättas på enrisbädd vid uppvärmning i ugn några minuter!
    Vad gäller “mustapekka” såsen så gjorde vi extra mycket, så den räckte till grisytterfilén som vi åt dagen efter..
    Hälsar. Tommy “Kanelgubben”.

  • Okänt kille
    Posted at 20:49h, 10 maj Svara

    Hande Kanelgubben känner jag igen, riktit räldit lagar han.

  • Bakspecialisten Jessica
    Posted at 19:33h, 26 maj Svara

    Älg(!) som är så gott! 🙂

Post A Comment