Grillsäsongen

Grillsäsongen

Grillsäsongen är här och jag sitter och kollar på olika grillar! Älskar grillad mat men har hittills i Stockholm bara använt engånggrillar… men det får det va slut på nu! Men jag behöver er hjälp! Vad ska vi köpa för grill, klotgrill, kolgrill, elgrill, gasgrill?! Vad är bäst, på vilken blir det godast?

Vi behöver en liten smidigt grill som är lätt att ta in och ut från förrådet! Era bästa tips, tack!

nette
info@kardemummagumman.se
11 Comments
 • Anette
  Posted at 10:27h, 25 april Svara

  Vi har weber klotgrill och den är hur bra som hälst.Den har stått ute i ur och skur och har inte en rostfläck och då är den 16 år. Finns i olika storlekar. Vi tycker bäst om en grill med kol eller bricketer det är det som smakar grillat!! En el grill eller gasol grill blir inte samma ska då kan man lika gärna grilla i ugnen.
  Lycka till med grillköpet!

 • Linnea
  Posted at 16:01h, 25 april Svara

  Vilken urgullig liten grill! 😀

 • Martina
  Posted at 22:03h, 25 april Svara

  Precis som Annette har jag en weber klotgrill, jättebra men jag kör även med en stor gasolgrill, lite variation skadar inte 😉

 • Emmy
  Posted at 22:16h, 25 april Svara

  Ja, satsa på en liten klotgrill. Men jag tycker man kan köpa en billig. De håller iaf i ett par år.

 • @Receptomaten
  Posted at 10:15h, 26 april Svara

  Jag har sett små grillhinkar i annonserna som verkar smarta för den mindre familjen, annars en klotgrill med lock. Här finns från någon hundring till fantasisummor och man får vad man betalar för (som vanligt).
  Nackdelar med klotgrill: Svår att lära sig att grilla med. Tar ändå rätt mycket plats i ett förråd.

  Själva kör vi med Muurikka och gasolgrill, den minsta från Landmann.
  http://www.landmann.se/grill/campinggrill-elgrill/620101/gasolgrill-camping/

 • Maria
  Posted at 18:31h, 26 april Svara

  Tänk på reglerna om ni ska grilla på balkong, då är det bara elgrill som tillåts. Annars är webers klotgrill/kolgrill den bästa. Nu använder vi oss av en jättepjäs, gasolgrill från Weber Genisis 320 tror jag den heter. Den är fantastisk men inget man släpar fram o tillbaks. =) Ni får helt enkelt komma hit o grilla lite. =)

 • kardemumma Gumman
  Posted at 23:08h, 26 april Svara

  Tack för alla era tips! Det lutar mot en liten klotgrill nu, ska kolla utbudet direkt vi kommer till stockholm! (Maria: vi kommer grilla ute på gården :), och kommer gärna till er med på husinspektion! och vi måste även boka in ny datum för ert besök..) 🙂

 • Helena
  Posted at 06:28h, 29 april Svara

  Kol ger absolut bästa grillsmaken. Viktigt att kunna reglera syreintaget underifrån på klotgrillar för att kunna reglera värmen på grillen. På billigare modeller brukar denna funktion bli ickefungerande efter några grillningar och då blir grillningen allt ifrån optimal. Satsa på kvalitet om du tycker om grillad mat 🙂 Lycka till med jakten!

 • Hanna
  Posted at 18:59h, 10 maj Svara

  Hej Vart har du hittat den här lilla fina rosa grillen. Den skulle passa perfekt hemma hos mig!!!

 • Hanna
  Posted at 22:07h, 12 maj Svara

  Tack. Saga Form here I come… 🙂

Post A Comment