11 apr kyckling i krämig sås med soltorkade tomater
Hittade detta fantastiska recept hos Kryddburken, var verkligen gotti och snabblagat! Serverade med strips, grekisksallad & örtvinegrette… Har ändrat lite i receptet!
Det här behöver du :
4 st kycklingfilér
Salt & peppar
kryddor
Sås :
½ burk soltorkade tomater (Ridderheims) + 2 msk av marinaden
1 dl vatten
1 msk balsamicovinäger
4 msk tomatpuré
1 msk kikkoman soya
1 msk oxfond
1 burk creme fraiche (2,5dl)
3 dl grädde
Salt & peppar
1 kruka persilja
GÖR SÅHÄR :
Dela kycklingfiléerna i bitar, så du får lite tunnare filéer. Bryn i stekpanna i olja och en klick smör. Krydda med salt & peppar och annan valfri krydda (jag hade chilikrydda och paprikakrydda). Vispa ihop allt till såsen, finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i. Häll i ett par matskedar av marinaden de ligger i också. Tillsätt sen tomatpuré, soya, fond, creme fraiche, grädde och smaka av såsen med salt & peppar. Häll såsen över kycklingen och sänk värmen och låt allt småputtra ca 15 min. Finhacka persilja och lägg ner precis på slutet.
Soltorkadetomater blir en smarrig ingridiens i den krämiga såsen..
Örtvinegrett, min nya favorit…
Den här söta skålen från IB Laursen fick jag av söta Teres m fam då jag fyllde år, gillar!!!
Johanna
Posted at 07:30h, 12 aprilDet där ser smaskigt ut 🙂
och den fina skålen också! Jag har en likadan, en ljusrosa. Har du sett att dom finns som mini också, som en sås skål nästan 🙂 En sån måste man ju ha 😉
Emma
Posted at 12:09h, 12 aprilMums vad gott det ser ut! Blir så himla sugen 🙂
gronkis
Posted at 21:26h, 12 aprilSer riktigt mumsigt ut, men lite nono för mig 😉
Andrea
Posted at 19:45h, 14 aprilMums! det ser jättegott ut verkligen =)
anonym
Posted at 17:43h, 23 majdet ser jätte gott ut men vad kostade rätten sammanlagt?
kardemumma Gumman
Posted at 18:54h, 23 majOj svårt att säga då jag hade många varor hemma redan samt att inte allt gick åt i burkarna heller. Blev ca 4-5 portioner så ett ca pris på säg 20-22 kr portionen kanske.