01 apr Italiensk Citronkaka med Ingefärsgrädde
Tänkte tipsa ännu en gång om denna godsak som kan va lagom avslut efter en påskmiddag, sötsyrligt och fräscht. En riktigt god sötsyrlig Italiensk citronkaka som doftar härligt friskt av citroner! Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj! 😉 Mmm, och ät den tillsammans med en klick ingefärsgrädde! Så himla gott till kvällsfikat!
Botten
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör (rumsvarmt)
½ dl florsocker
Gör såhär:
Gör en deg och smörj en rund form med löstagbar kant.
Grädda pajskalet i 20 min i 175 grader
Kräm
2 ägg
saften från en citron
1½ dl socker
4 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Riv skalet av en citron
Gör såhär:
Vispa ägg & socker pösigt , rör ihop resten av ingridienserna och blanda med ägg/socker smeten. häll över pajskalet och grädda i 20-25 min i 175 grader.
Sikta florsocker över kakan direkt efter den kommer ur ugn, samt lite mer florsocker då den svalnat helt!
Ingefärsgrädde:
2½ dl grädde
2 tsk riven ingefära
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
Vispa grädden och blanda ner ingefäran & socker.
Smeten över pajskalet..
Klar Citronkaka!
Emma
Posted at 13:53h, 01 aprilLåter himla god den här! 🙂 Vilka roliga kombinationer.
Yasemin
Posted at 14:54h, 01 aprilSyrligt och fräscht med smak av citrton är gott.
Pingback:Veckans matbloggar på nytt | Matlykka.se
Posted at 23:27h, 01 april[…] Italiensk citronkaka med ingefärsgrädde Veckans sista bidrag kommer från Kardemumma-gumman med ett recept som tilltalar mig väldigt. Jag är dålig på att baka kakor och liknande, men detta tror jag får leda till ett undantag för min del. […]
Lottzy
Posted at 16:26h, 02 aprilVerkar otroligt god, tack för tipset!
//Lottzy
Pinglan
Posted at 19:24h, 02 aprilOj, så gott! Det där receptet tänker jag “sno” till påsk. Ha en bra kväll!
Katarina
Posted at 13:59h, 05 aprilLåter mycket gott!