Tacopaj med Bacon, Ananas & Cremefraiche/sweetchili topping

 Jag älskar mat som är en blandning av sött & salt, dock inte herren i huset! Men ibland är det ät eller va utan som gäller.. 😉 Denna Tacopaj är huur god som helst så testa kan ni! 🙂 Gillar ni saltsöt mat?

Bilderna blev bedrövliga, men bättre en dålig bild en ingen alls….

 

 • Pajdeg:
 • 3 dl vetemjöl
  125 g smör
  2 msk kallt vatten
 • Fyllning:
  400g köttfärs
  1 pkt bacon, skuret i mindre bitar
  1 burk majs
 • burkananas i bitar (så mycket ni vill)
 • tacokrydda
 • Topping:
  1½ burk creme fraiche
  riven ost
  uppvispat ägg
  3 msk sweetchilisås
 • 2 msk salsa
 • kryddor

Gör såhär:

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den kallt en stund. Tryck ut degen i en  springform, degen ska gå ända upp till kanterna och välla lite över, nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min. Stek köttfärs och bryn till fin färg, tillägg bacon i bitar och stek med (brukar skrapa köttfärsen lite åt sidan).Tillsätt vatten och tacokryddan (enligt påsen). Rör ner ananas och majs, häll sen fyllningen i formenBlanda till toppingen och bred ut över fyllningen.  Rulla ner degkanterna. Ugn 225 grader ca 20-25 min.

Lite nya kryddor från Kocken`s dök upp idag med, lagom att testa! 🙂