Torsk med Citron och Persiljesmör (el nordiskt örtsmör), rostad sötpotatis & smörslungad sparris

Jag fick i uppdrag av Findus att skapa ett tillbehör till deras nya satsning ”Lyckas med Torsk…”  (innehåller 2 ryggfileér av torsk med en rejäl klick nordiskt örtsmör eller citron & persiljesmör), något snabbt, enkelt och gott för den medvetne konsumenten… och jag LYCKADES med Torsk OCH tillbehör! Smakerna gifter sig perfekt med varandra, sött möter syrligt och en gnutta beskhet. Fulländat, gott, enkelt & snabbt! Allt detta på 40 min, detta måste ni testa…

Det här behöver du: (2 pers)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.
Tvätta och halvera potatisen, picka små hål med gaffel samt räffla ytan så oljan tränger ner ordentligt . Pensla ytan med olja, krydda med salt, peppar och grillkrydda! Ugn cirka 40 minuter, efter ca 15 min lägg även in  fisken i ugnen.
Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente). Häll av i durkslag. Smält smöret i en kastrull, smörslunga sparrisen snabbt, pressa i lite citronsaft och krydda med flingsalt & citronpeppar.

Plocka fram ingridienserna…

Räffla potatisen och pensla på oljan, krydda!

In i en ugnsform i påsen den levererades i, tjoffsan!

Smaker som gifter sig totalt!

Har ni stött på denna fisk? Idag såg jag att de även hade smakrabatt på den bla på Coop. så passa på!