Getostrullar med aprikos

Testade dessa getostrullar en kväll, men de smakade mer som en slags dessert som passade bra med té. Nästa gång ska de testats med en saltare fyllning! 🙂

Det här behöver du:

  • 50 g smör
  • filodeg
  • 100 g kantfri smulad getost
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk mynta (torkad eller färsk)
  • aprikosmarmelad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Lägg ett ark filodeg på bakplåtspapper och pensla med smör. Lägg över ännu ett ark, pensla igen. Dela i 12 rektanglar (ca 10 x 7 cm) eller använd filodeg som har formen av en triangel. Blanda kantfri smulad getost med uppvispat ägg och 1 msk mynta (hackad). Lägg ostkräm och aprikosmarmelad i ena kortänden. Vik in långsidorna så att de täcker fyllningen. Rulla ihop. Pensla skarven med vatten. Lägg rullarna med skarven ner på bakpappersklädd plåt, pensla med uppvispat ägg. Grädda ca 10 minuter.