31 jan Örtrotfrukter i ugn, sallad & Vinegrette
Posted at 20:28h
in Grönsaker & Rotsaker, Micro mat, Pasta, Potatis & Ris, Röror & Såser, Vegetariskt
0 Comments
Idag kör vi vegetariskt igen, försöker hålla det 1 gång per vecka! Rotfruker med lite gotti i, sallad, hemmagjord vinegrette & nybakt vitlöksbaguetter.
Vinegrette:
2 msk citronsaft
2 msk vitvinsvinäger
ett par skvättar vatten
1 dl olja (solros, raps eller oliv)
socker
salt
grovmalen peppar
Örter (Jag tog dragon, persilja & rosmarin)
Blanda noga med en liten visp, eller häll i en flaska och skaka en stund.
Allt du behöver…
Potatis, morötter, oliver, rödlök & massa örter… Jag körde i micron på crisp 7 minuter + 7 minuter crisp/grill… Annars funkar det fint i ugnen på 200 grader ca 30 min.
Det känns fräscht med en vinegrette till salladen…
Elina
Posted at 08:41h, 01 februariMums, vilken härlig måltid! 😀
Emma
Posted at 09:34h, 01 februariFörsöker också äta vegetariskt en gång/veckan. Det är gott även utan kött! 🙂
MMCakeDesign
Posted at 09:58h, 01 februariVill ha idag till lunch. Så gott och nyttig ser det ut!
MATBLOGGEN
Posted at 14:43h, 01 februariMums!! Vilken god mat.
Man blir ju hungrig igen 🙂
Pingback:Nyttig Snabbmat « Kardemumma Gumman
Posted at 19:40h, 30 mars[…] Örtvinegrette är det nya ”måstet” till sallad… […]