Örtrotfrukter i ugn, sallad & Vinegrette

Örtrotfrukter i ugn, sallad & Vinegrette

Idag kör vi vegetariskt igen, försöker hålla det 1 gång per vecka! Rotfruker med lite gotti i, sallad, hemmagjord vinegrette & nybakt vitlöksbaguetter.

Vinegrette:

2 msk citronsaft
2 msk vitvinsvinäger
ett par skvättar vatten
1 dl olja (solros, raps eller oliv)
socker
salt
grovmalen peppar

Örter (Jag tog dragon, persilja & rosmarin)

Blanda noga med en liten visp, eller häll i en flaska och skaka en stund.

Allt du behöver…

Potatis, morötter, oliver, rödlök & massa örter… Jag körde i micron på crisp 7 minuter + 7 minuter crisp/grill… Annars funkar det fint i ugnen på 200 grader ca 30 min.

Det känns fräscht med en vinegrette till salladen…


nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Elina
    Posted at 08:41h, 01 februari Svara

    Mums, vilken härlig måltid! 😀

  • Emma
    Posted at 09:34h, 01 februari Svara

    Försöker också äta vegetariskt en gång/veckan. Det är gott även utan kött! 🙂

  • MMCakeDesign
    Posted at 09:58h, 01 februari Svara

    Vill ha idag till lunch. Så gott och nyttig ser det ut!

  • MATBLOGGEN
    Posted at 14:43h, 01 februari Svara

    Mums!! Vilken god mat.
    Man blir ju hungrig igen 🙂

  • Pingback:Nyttig Snabbmat « Kardemumma Gumman
    Posted at 19:40h, 30 mars Svara

    […] Örtvinegrette är det nya ”måstet” till sallad… […]

Post A Comment