Mjuk Pepparkaka med Lingon

På lördag kommer vi ha lite  julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll! 🙂

Bland annat denna Mjuka pepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen! Emmis var med och bakade, hon har blivit en mästare med Kitchen Aiden och öppnar, stänger, vrider på hastigheten etc.. 😀

Det här behöver du:

  • 100 g smör
  • 2 dl farinsocker eller strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vaniljyoghurt (el gräddfil, filmjölk, naturell yoghurt)
  • 1/2 dl lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form (1,5 l). Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Rör ner yoghurt och sylt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min.

Luktar underbart…


Små händer som inte kan hålla sig borta…