Vitchoklad & skumtomtefudge

Vitchoklad & skumtomtefudge

Eftersom jag älskar skumtomtar och sett detta recept på flera andra bloggar trodde jag detta godis skulle vara något för mig – men det var det inte, way to sweet! 🙂 Illa var det inte och det försvinner sakta men säkert från kylskåpet i allafall! Undrar vem skåpråttan är.. 😉

Här kommer iaf receptet ifall ni andra vill testa!

Det här behöver du:

ca 12-15 st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Gör såhär:

Blanda i kastrull och smält alltihop utom chokladen på svag värme. När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i ca 10 minuter. Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljus och svalnat lite. Häll upp i en bakplåtsklädd form (liten) och låt stelna i kylen. Skär i bitar.

Skumtomtar, Yummi!

Sen är det bara att röra ihop allt!

Blev lite sugen på att testa med skumbananer iaf.. Någon som testat redan?

nette
info@kardemummagumman.se
13 Comments
 • emma
  Posted at 23:38h, 13 december Svara

  ser gott ut men kan tänka mig att de är väldigt sött 😛

 • Anna/Frostrosor
  Posted at 07:51h, 14 december Svara

  Inte den godaste fudgen tycker jag men helt ok. Min man gjorde den nu i år och skar i mindre bitar än förut, som en halv sockerbit. Då är den rätt så god! 🙂

 • Therese
  Posted at 14:46h, 14 december Svara

  Vi ska baka julgodis i helgen så jag är ute och spanar på recept..

 • Maria
  Posted at 21:44h, 14 december Svara

  Hmmm, då blir det inget av detta hemma hos oss. Tjejen min älskar syrligt och starkt. Så jag tänkte kolla lite chilichoklad och annat spännande man kan koka ihop. Blir nog lite ischoklad med chili i.. Har du förslag på starkt eller syrligt julgodis? Gärna i fina färger såklart! =)

 • Mamma Rhu
  Posted at 19:17h, 15 december Svara

  Har inte testat skumbananer, men ahlgrens bilar och gelehallon, visserligen med alkohol i.. Men ändå.. 😀

 • Linnea
  Posted at 10:00h, 16 december Svara

  Shiiiit vad gott det ser ut! 😮
  Jag skrev ut receptet i smyg på skolans skrivare…

 • Sofie Mumsfillibaba
  Posted at 12:21h, 16 december Svara

  Också gjort dessa. Jag gillar sött i lagom mängd och tyckte de var fantastiskt goda! Hörde faktiskt någon som testat med skumbanan. Vore kul att testa…. Det finns inga begränsningar!!!

 • Rebeccas.se
  Posted at 09:51h, 17 december Svara

  Jag har inte gjort fudge på skumbananer, men tårtfluff. Tillsammans med tobleronefluff i en tårta var det supergott! 🙂

 • Lena
  Posted at 12:04h, 17 december Svara

  Testade att göra dessa med en blandning av mörk och mjölkchoklad(överblivna chokladrester efter julgodisbaket) istället för vitchoklad och tänkte att de kanske inte skulle bli lika söta men njaa..jag må gilla sött men de var fortfarande för söta för mig. Dock doftar fudgen himla gott! 🙂

 • Jenny
  Posted at 00:40h, 06 mars Svara

  Såhär några månader efteråt.. Förrförra julen gjorde jag fudge på skumbananer, väldigt sött men uppskattade va dom har jag för mig! (:

 • Pingback:SkumtomtefudgeSockerrus | Sockerrus
  Posted at 15:08h, 08 december Svara

  […] är hämtat från bloggen Kardemummagumman med vissa modifieringar från min sida […]

 • Sofia Backelin
  Posted at 23:28h, 02 november Svara

  Jag har gjort skumtomtefudge i flera års tid och ALLA gillar dem skarpt utom jag själv – alldeles för sött för mig men roliga att göra!
  Alla tänkbara typer av skumgodis funkar och även mörk eller ljus choklad, eller varför inte en blanding…

Post A Comment