Kardemumma Gumman – Vem är hon?!

Kardemumma Gumman – Vem är hon?!

Tack för att ni delat med er kära läsare om vilka ni är! 🙂 Nu har jag även fått lite mail där vissa av er undrar lite mer om mig! 🙂 Så jag tänkte dela med mig lite…

Kardemumma Gumman Nette är en 28 årig 2 barnsmor, Emelie född Februari 2008 och Olivia Oktober 2010. Bor tillsamman med sambon H, barnen och två dalmatinerhundar (caxi & Onyx) i en 5a i en Stockholms förort. Född och uppvuxen i sydösterbotten Närpes, Finland, dvs finlandsvensk! Saknar min hemort, min familj & mina vänner men trivs samtidigt väldigt bra här med med jobb, kollegor & vänner. (Ni är guld) :)Flyttade till Stockholm år 2005 och började då jobba inom handikappomsorgen, där jag fortfarande jobbar kvar som arbetshandledare inom daglig verkamhet (är utbildad inom detta)! Mitt matintresse kommer hemifrån och började mer och mer efter att ha deltagit i 4H där vi bakade ofta och sen fick fylla i boken vad vi åstadkommit 😉 . Har tidigare ägt och drivit en Italiens restaurang & cafè “Scalini” hemma i Finland, vilket var fantastiskt roligt och något jag absolut skulle kunna tänka mig igen! Började blogga efter jag fick första dottern med en såkallad “mammablogg” men där började inläggen mest handla om recept & bilder så en ny blogg såg dagens ljus “Kardemumma Gumman” och där är vi idag….

Onödigt vetande: Kardemumma Gumman hatar att steka köttfärs, både ser läskigt ut och luktar illa! Men när man väl får börja tillägga allt gotti går det fint! 😉 Det absolut värsta jag vet är inälvsmat (kan inte kallas mat ens..)så sånt figurerar inte ofta på bloggen! Känner mig smått beroende av en viss maträtt som serveras på ett litet café hemma i Närpes (JP Café), inget märkvärdigt men sååå gott! (och snart ska jag äta det igen, wihuuu) :D. Hade svårt att orientera mig i matbutiken när jag först flyttade till sverige och spenderade en evighet med att söka efter gräddfil en lördagkväll på Ica, letade efter gräddfilsBURKEN som tydligen var i en tetrapack här. 😀 Men nu har jag allt fått koll på läget! 😉 Älskar att testa nya cafeer och restauranger, om ett cafe har goda kärleksmums och kokosbollar – då har de fått godkännt! Drömjobbet skulle va att få jobba som matkritiker för någon tidning! (Vem vill inte äta på jobbet och sen få säga precis vad man tycker). Men borde nog lära mig skriva ordentligt först innan språkpoliserna klappar mig på axeln! 😀

Är det något mer ni undrar – fråga på! 🙂

Emmis första pepparkakshus bygge – hon var stolt som en tupp över sin skapelse!


 

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
 • Anna/Frostrosor
  Posted at 23:12h, 12 december Svara

  Vad roligt att få veta mer om dig! Tack! Här har det också bakats pepparkakor och pepparkakshus. Jag kämpade på med pepparkakshuset och 2-åringen berömde det! Annars åt han mest deg! Bra arbetsfördelning! 🙂

 • Yasemins kök
  Posted at 23:27h, 12 december Svara

  Vilket fint pepparkakshus Nette. Hoppas allt är bra med dig. Här hemma har vi också bakat massor med lussekatter, pepparkakor och julgodis idag. Kan vi göra det igen säger Emin. 🙂

 • Jonas
  Posted at 23:43h, 12 december Svara

  Jag håller med om inälvsmat, haha! Det blir det inte ofta här heller. 😉 Kul att få läsa lite bakgrundsinfo! 🙂

 • Emma
  Posted at 12:21h, 13 december Svara

  Kul att få veta lite mer om dig! 🙂 Och vilket fint pepparkakshus Emmis har gjort! 🙂

 • sonja
  Posted at 21:30h, 13 december Svara

  viket sött pepparkakshus ni ha gjort

Post A Comment