31 okt Mustapekkasås (Svartpeppar färskostsås)
En jättegod sås som passar perfekt till Kyckling och olika typer av kött…
Musta Pekka är det finska namnet på Valios Violafärskost med svartpeppar. Jag hoppas att Valio Sverige kommer ta in denna produkt i sitt sortiment väldigt snart!
Det här behöver du:
100 g svartpepparfärskost (Musta Pekka)
2½ dl matlagningsgrädde
2½ dl matlagningsgrädde
½ burk creme fraiche
½ grönsaks eller köttbuljongtärning
½ grönsaks eller köttbuljongtärning
(lite grillkrydda& salt)
Gör så här
Häll grädden och creme fraiche i en kastrull. Smula ner osten och buljongen. Koka på svag värme i 15 minuter eller tills såsen tjocknar. (smaka av med lite grillkrydda & salt)


Stina
Posted at 19:26h, 31 oktoberja då är vi minsann två som längtar efter den. Själv får jag den hitskickad på post 😉
Anna/Frostrosor
Posted at 20:08h, 31 oktoberAnsluter mig till samma skara som du och Stina! 🙂
Anna/Frostrosor
Posted at 20:08h, 31 oktoberPS. Ska vi starta namninsamling eller facebook-grupp för att få hit osten 😉
kardemumma Gumman
Posted at 22:07h, 31 oktoberAnna: Jaa! Namninsamling låter inte så tokigt! 😀 Måste va många som skulle uppskatta den..
Anna
Posted at 22:14h, 01 novemberDet låter super-smarrigt! Och grattis till lill-tösen! Kram Anna
Pingback:Vart försvinner tiden? (Baconlindad kycklingfilé med mustapekkasås, hasselbackspotatis och haricot verts) « Kardemumma Gumman
Posted at 15:55h, 04 november[…] Om Kardemumma Gumman / Gästbok Mustapekkasås (Svartpeppar färskostsås) […]
Emil
Posted at 17:35h, 19 marsHittade ditt recept via en googlesök, och den vart helt fenomenal!
Tack för tipset 😀