Spenatfrallor

Spenatfrallor

Detta recept hade min mamma med sig från sitt jobb, låter väldigt speciellt men smakar underbart gott! 🙂 Vi testade använda Manitoba cream och jäsningskraften är synbart bättre! Lill Kardemumman fick vara med mormor och baka!

Det här behöver du:

  • 1 l vatten
  • 1½ tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 1 paket jäst
  • 1 dl olja eller smält smör
  • 10 dl Manitoba Cream ( eller vetemjöl)
  • 10 dl Grahamsmjöl
  • Spenat ( frusen hackad) i valfri mängd

Gör såhär:

Värm vätskan till 37 grader, lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, sirap, spenat & matfettet. Arbeta in mjölet tills du får en fin deg. (Vi gjorde degen i Kitchen aid). Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Knåda degen smidig och forma till frallor, nagga och låt jäsa på plåt 20-30 min. Grädda i ugn 225 grader ca 10 min.

Testa ett nytt mjöl med helt ny jäskraft!

Lill bagarn hade knådat till en fin hjärtformad fralla..


nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • emma
    Posted at 08:45h, 29 oktober Svara

    jättefina! säkert goda.

  • :*¨¨*:♥ Camilla ♥:*¨¨*:
    Posted at 17:11h, 29 oktober Svara

    Det ser riktigt YUMMIE YUMMIE ut!

  • Maria
    Posted at 15:32h, 30 oktober Svara

    GOTT!!

  • En Smak Av Karin
    Posted at 16:31h, 30 oktober Svara

    Bröden ser jättegoda ut! Spännande med spenat i! Jag ska testa manitoba cream när jag bakar bullar till advent 🙂

  • Sofie / Mumsfillibaba
    Posted at 17:58h, 31 oktober Svara

    Är helt frälst i det mjölet!! Magi!! Spenat i brödet låter intressant…

  • Erika - Bakglädje
    Posted at 21:10h, 04 november Svara

    Det ser ut som ett jättegott bröd. Jag har inte testat det mjölet ännu men har hört massor med bra kommentarer om det.

  • Maria
    Posted at 10:27h, 17 november Svara

    Vad glad jag blir. Första gången jag är inne på din blogg och då ser jag det här receptet… Och som tur är så har jag alla ingredienser hemma och jag älskar att baka och älskar spenat… Så nu blir det till att kavla upp ärmarna. Ska undersöka vilket te som kan passa till det, kanske ett gott chaite.. =)
    =)

    Kram
    TeTösen

  • Linda Chebchoub
    Posted at 18:47h, 27 januari Svara

    Gott recept som jag har testat! Fast nog tycker jag att det blir för mycket med 1½ msk salt måste jag säga. Det kan man minska ner på. Jag har även haft i en riven morot och solrosfrön eller nån torkad frukt. Det var gott med aprikos i faktiskt. 🙂

  • kardemumma Gumman
    Posted at 18:58h, 27 januari Svara

    Linda: Du har så rätt! 1½ tsk ska det va! 🙂

  • Linda Chebchoub
    Posted at 22:42h, 27 januari Svara

    😉 Du vet jag som just har börjat baka bröd fattade ju inte med ens…. farligt att skriva fel i recept när en annan inte förstår bättre, även om jag visst reagerade på mängden. 😀 Jag ska säga dig att den degen luktade som trolldeg!!

Post A Comment