Spenatfrallor

Detta recept hade min mamma med sig från sitt jobb, låter väldigt speciellt men smakar underbart gott! 🙂 Vi testade använda Manitoba cream och jäsningskraften är synbart bättre! Lill Kardemumman fick vara med mormor och baka!

Det här behöver du:

  • 1 l vatten
  • 1½ tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 1 paket jäst
  • 1 dl olja eller smält smör
  • 10 dl Manitoba Cream ( eller vetemjöl)
  • 10 dl Grahamsmjöl
  • Spenat ( frusen hackad) i valfri mängd

Gör såhär:

Värm vätskan till 37 grader, lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, sirap, spenat & matfettet. Arbeta in mjölet tills du får en fin deg. (Vi gjorde degen i Kitchen aid). Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Knåda degen smidig och forma till frallor, nagga och låt jäsa på plåt 20-30 min. Grädda i ugn 225 grader ca 10 min.

Testa ett nytt mjöl med helt ny jäskraft!

Lill bagarn hade knådat till en fin hjärtformad fralla..