Stuvad Vitkål, knaperstekt bacon & kokta morötter

Stuvad Vitkål, knaperstekt bacon & kokta morötter

Inte direkt en vanlig fredagsmiddag idag, men är man sugen så är man! Gillar  mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist!

  • (ca 1 liter) Vitkål i bitar eller strimlor
  • 4 msk Smör
  • 3-4 dl Grädde
  • Salt & tpeppar
  • (Muskotnöt & liite sirap)

Gör såhär:

Skär vitkålen i mindre bitar eller  strimlor. Fräs i smöret några minuter på medelvärme, utan att den får ta färg. Krydda med lite salt & peppar. Häll på grädde (ev lite muskotnöt och lite sirap) koka upp.

Låt  småputtra i 25-30 minuter, rör om då och då. Blir den för torr kan man hälla på lite mer grädde.

Vi åt stuvningen med stekt bacon & kokta morötter.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • lena och Tilde
    Posted at 18:33h, 01 oktober Svara

    stuvad vitkål är jättegott, får mina ryck ibland och gör det till falukorv eller ngt annat. Använder mjölk dock.

  • Sofie / Mumsfillibaba
    Posted at 19:13h, 01 oktober Svara

    Kan inte ens komma på ATT jag ätit stuvad vitkål. Men kål gillar jag så borde kanske testa….

  • sabina
    Posted at 09:08h, 06 oktober Svara

    spännande med stuvad vitkål!
    det är ingenting jag någonsin har ätit eller ens hört talas om, men det tål att provas! 🙂

Post A Comment