Kycklingspett i ugn med ris, yoghurtsås och Stekt halloumi på tomat & basilika bädd.

Lång förklaring på en enkel middag! 🙂 Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen. 🙂

Till Kycklingspetten behöver du:

  • 3-4 Kycklingbröst fileer
  • 4 msk olja
  • 2 tsk soja
  • salt & peppar
  • Paprikapulver
  • dragon

Gör såhär:

Skär kycklingen i bitar om ca 2*2 cm, blanda marinaden och alla kryddor, låt kycklingen marineras ca 1 h i blandningen. Trä på spett, krydda med lite salt & peppar. Lägg på grillfunktionen på ugnen (250 grader) Grilla högst upp ca 6-8 minuter. (vänd gärna på dem då halva tiden gått).

Servera med ris/bulgur/klyftpotatis, sallad & någon god sås.

Redo för ugnen…

Hugg in!