08 sep Baconrullad lax med fetaost
Här kommer ett snabbt tips på en god variant av lax… Åt den för nån vecka sen! 🙂
Det här behöver du:
- 4 Laxfileer (tinade)
- 8 skivor bacon
- 4 skivor fetaost ( ca 2 cm tjocka)
- Valfria kryddor
- 2½ dl matlagningsgrädde
- 1 burk creme fraiche
Gör såhär:
Krydda laxen (jag hade olika torkade örter) lägg på en skiva fetaost på laxen och rulla in varje bit med 2 skivor bacon. Ställ i ugnsform, 200 grader ca 15 min min (eller tills bacon tagit färg). Blanda grädde och creme fraiche, krydda lite. Häll över laxen och ställ i ugn 5 minuter till. Servera med ris & sallad.
Redo för ugnen…
Nina
Posted at 17:52h, 08 septemberDet här skulle bli jättegott med en bit Aura ost (finsk god mögelost) istället för feta.
Martina
Posted at 17:54h, 08 septemberMmmm, snabblagat och gott! Perfekt!
kardemumma Gumman
Posted at 18:23h, 08 septemberNina: Jaa, det skulle det absolut! 🙂 (För den som gillar Auraost)
Malin
Posted at 19:59h, 08 septemberGotte! 😀
Erika - Bakglädje
Posted at 21:53h, 08 septemberDet där lät precis som något i min smak. Gott!
Matbloggen
Posted at 22:01h, 08 septemberPerfekt med både lättlagad och god mat 🙂
Therese
Posted at 08:17h, 09 septemberSå gott det såg ut, det måste jag testa.
Bacon och lax finns i frysen, kanon.
Hanna
Posted at 12:33h, 10 septemberÅh, det där lät spännande!! Måste testas!
Alma
Posted at 13:48h, 12 septemberHejsan!
Fin läsning och inspirerande blogg!
Kika gärna in på min om du har lust…
Ha en fin dag!
Kram
Birgitta Höglund's Mat
Posted at 17:53h, 12 septemberDen ser väldigt god ut, den där laxen. Bacon och fisk är en fin kombination 🙂