Kladdig Kladdkaka med kokostopping

Kladdig Kladdkaka med kokostopping

Sötsuget satte in, och en liten baksugen dam hemma så då var det bara att sätta igång! Härligt seeg & kladdig blir denna! 🙂

Kladdkaka:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 150 g smält smör

Topping:

  • ½ påse kokos (100 g)
  • 1 dl socker
  • ½ dl sirap
  • 0.75 dl mjölk
  • 30 g smör

Rör ihop alla ingridienserna till kladdkakan, (ej vispa) och häll i en smörad form.

175 grader i ca 15 minuter på det nedersta gallret. Tillred toppingen under tiden.  Blanda allt i kastrull och låt sjuda ihop ett par minuter. Bred över kakan och sätt in i ugnen ca 10 min. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.

nette
info@kardemummagumman.se
13 Comments
  • Johanna
    Posted at 14:52h, 15 augusti Svara

    Men guuuud så smarrig den ser ut, måste prova den senare i veckan.
    en fråga, bakar du i varmluftsugn?
    vet du om man lägger på tid eller 25grader när receptet är för varmluftsugn men man bakar i vanlig ugn?

  • kardemumma Gumman
    Posted at 14:58h, 15 augusti Svara

    Jag bakar i vanlig ugn! 🙂 Men ska det tex va 200 grader i vanlig kan man grädda i ca 180 grader i varmlufts! 🙂 Men att sänka med 25 grader låter ganska lagom… Eller höja då om det är tvärtom!

  • Jessica
    Posted at 18:03h, 16 augusti Svara

    Jösses, ser ut att vara en kaka helt i min smak, mumma!

  • I Nadjas kök
    Posted at 09:45h, 17 augusti Svara

    gott gott gott

  • Linda
    Posted at 20:32h, 19 augusti Svara

    ser riktigt gott ut!

  • Yasemins kök
    Posted at 22:05h, 19 augusti Svara

    Den där är såå god. Jag har gjort någon liknande. Fast jag tyckte min blev lite för “smörig”. Ska nog testa ditt recept.

  • Sofie / Mumsfillibaba
    Posted at 16:16h, 21 augusti Svara

    Mmm…choklad och kokos är ju såå gott!!

  • Madeleine
    Posted at 15:21h, 30 augusti Svara

    Mums, vad gott det lät. Och vilken bra variant på en kladdkaka!

  • Sofia
    Posted at 03:33h, 16 december Svara

    Hur fick du kokostoppingen att lägga sig på kakan? Den föll nämligen igenom smeten när jag försökte mig på den 😛

  • kardemumma Gumman
    Posted at 07:20h, 16 december Svara

    Sofia: Om kakan är för lite gräddad då du tar ut den och häller på toppingen kan det åka ner mot botten, testa grädda den lite längre tid innan du smetar på den nästa gång! 🙂 (Kan va lite olika på ugnar hur lång tid som är lagom)

  • Hama
    Posted at 21:54h, 24 januari Svara

    är det något som man ska tänka på:P

  • Hanna
    Posted at 21:07h, 18 juni Svara

    DET GODASTE JAG ÄTIT PÅ VÄLDIGT LÄNGE!!
    tack för underbart recept!

Post A Comment