15 aug Kladdig Kladdkaka med kokostopping
Sötsuget satte in, och en liten baksugen dam hemma så då var det bara att sätta igång! Härligt seeg & kladdig blir denna! 🙂
Kladdkaka:
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- ½ tsk salt
- 150 g smält smör
Topping:
- ½ påse kokos (100 g)
- 1 dl socker
- ½ dl sirap
- 0.75 dl mjölk
- 30 g smör
Rör ihop alla ingridienserna till kladdkakan, (ej vispa) och häll i en smörad form.
175 grader i ca 15 minuter på det nedersta gallret. Tillred toppingen under tiden. Blanda allt i kastrull och låt sjuda ihop ett par minuter. Bred över kakan och sätt in i ugnen ca 10 min. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.
Johanna
Posted at 14:52h, 15 augustiMen guuuud så smarrig den ser ut, måste prova den senare i veckan.
en fråga, bakar du i varmluftsugn?
vet du om man lägger på tid eller 25grader när receptet är för varmluftsugn men man bakar i vanlig ugn?
kardemumma Gumman
Posted at 14:58h, 15 augustiJag bakar i vanlig ugn! 🙂 Men ska det tex va 200 grader i vanlig kan man grädda i ca 180 grader i varmlufts! 🙂 Men att sänka med 25 grader låter ganska lagom… Eller höja då om det är tvärtom!
Jessica
Posted at 18:03h, 16 augustiJösses, ser ut att vara en kaka helt i min smak, mumma!
I Nadjas kök
Posted at 09:45h, 17 augustigott gott gott
Linda
Posted at 20:32h, 19 augustiser riktigt gott ut!
Yasemins kök
Posted at 22:05h, 19 augustiDen där är såå god. Jag har gjort någon liknande. Fast jag tyckte min blev lite för “smörig”. Ska nog testa ditt recept.
Sofie / Mumsfillibaba
Posted at 16:16h, 21 augustiMmm…choklad och kokos är ju såå gott!!
Madeleine
Posted at 15:21h, 30 augustiMums, vad gott det lät. Och vilken bra variant på en kladdkaka!
Sofia
Posted at 03:33h, 16 decemberHur fick du kokostoppingen att lägga sig på kakan? Den föll nämligen igenom smeten när jag försökte mig på den 😛
kardemumma Gumman
Posted at 07:20h, 16 decemberSofia: Om kakan är för lite gräddad då du tar ut den och häller på toppingen kan det åka ner mot botten, testa grädda den lite längre tid innan du smetar på den nästa gång! 🙂 (Kan va lite olika på ugnar hur lång tid som är lagom)
Hama
Posted at 21:54h, 24 januariär det något som man ska tänka på:P
Hanna
Posted at 21:07h, 18 juniDET GODASTE JAG ÄTIT PÅ VÄLDIGT LÄNGE!!
tack för underbart recept!
Kardemumma Gumman
Posted at 22:26h, 18 juniRoligt att höra! 🙂