11 aug Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök
Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull! 😉 Denna krämiga laxpasta är väldigt smarrig att varva med… (Vinet kan man utelämna, inte alltid man har en flaska öppen)
Det här behöver du:
- 4 Laxfileer (tärnade ca 2*2 cm)
- 1 msk pressad limejuice
- 2 msk riven ingefära
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olja
- 1 gul paprika (hackad)
- 6 st skivade champinjoner
- 2 dl grädde
- 1 burk creme fraische
- 2 dl vittvin
- salt & svartpeppar
- (4 msk hackad timjan)
Gör såhär:
Gör en marinad på oljan, vitlöken, lime & ingefära. Salta & peppra lite, tillägg laxen och låt ligga ca 1 h. Stek laxen, tillägg senare paprikan och champinjonerna. När allt är stekt röres grädde & creme fraiche ner. Låt koka upp och tillägg slutligen vinet (och färsk hackad timjan) smaka av med salt & peppar.
Ninus
Posted at 18:37h, 11 augustiNam va gott! 🙂
sonja
Posted at 19:15h, 11 augustimmmums sir så smakligt ut
Pinglan
Posted at 19:58h, 11 augustiOj, så gott! Detta recept läggs till “att-göra-högen”…
Sofie / Mumsfillibaba
Posted at 20:14h, 11 augustiJa, fisk borde man äta mer av. Är ju oftast ganska lättlagad mat. Ett tag försökte vi ha som regel att äta fisk varje tisdag. Får nog återuppta det i höst. Då måste jag nog testa detta smarriga recept tror jag…
Yasemins kök
Posted at 21:31h, 11 augustiJa visst borde man äta fisk oftare. Och så säger vi att vi ska göra. Men sällan blir det så. 🙂 Bra att du påminner i alla fall. Ser krämigt och gott ut.
Emmy
Posted at 04:02h, 13 augustiFisk är sådan bra mat. Det är snabblagat, gott och lätt att lyckas med. Såsen ser verkligen krämig och god ut.