Certifierad ostprovare & Falbygden Reserva 1878

Falbygden har dragit igång ett projektet ”Certifierade ostprovare” vi är totalt 10 st som blivit utvalda till detta hedersuppdrag, jag är jätteglad att jag blivit en av dem. Vi kommer att få utbildning inom detta samt rapportera om nya ostar, få testa nya ostar och hålla koll på allt som händer under det kommande året.  🙂

Först ut  är en prästost som har lagrats i minst 24 månader ”Falbygden Reserva 1878” och det har gjort att osten har en stark och mycket markerad smak med balanserad sälta. Falbygden beskriver sin ost som ”karaktärsfylld med en balanserad syrlighet, där sälta och sötma samsas med en angenäm beska”

1878 är det år då Falbygdens Ost grundades.

Osten passade perfekt på ostbrickan, ät den med lite salta kex och en god marmelad!

Osten finns redan i vissa utvalda butiker men de 200 första ostbitarna är numrerade och kommer att lottas ut via Falbygdens hemsida och på Facebook. Så surfa in på facebook för din chans att vinna lite ost!

http://www.facebook.com/Falbygdensreserva1878