Langos med vitlökscremefraiche, ost, rödlök & rom.

Langos med vitlökscremefraiche, ost, rödlök & rom.

Idag blev det langos igen, som jag längtat! Efter dagens tur till Gröna Lund blev det givetvis en men besvikelsen var stor, vad har hänt sen sist?!  En liten smaklös kaka låg det där på fatet. Tacka vet jag min hemmagjorda Langos, testa den ni med! 🙂

Langos

Det här behöver du:
2 mjöliga potatisar
25 g färsk jäst
3 dl mjölk
3 msk florsocker
5,5 – 6 dl vetemjöl
salt
olja att fritera i

FYLLNING:
2 dl gräddfil eller crème fraiche, blandat med 1 pressad vitlöksklyfta
och en nypa salt
hackad rödlök
Riven ost
1 burk, röd stenbitsrom

Gör såhär:
Koka potatisen med skal. Skala och mosa eller riv potatisen medan den är varm.Värm mjölken till 37 grader (fingervarm). Lös upp jästen och sockret i lite av mjölken, låt stå en stund. Häll upp 5-5,5 dl av mjölet i en skål, gör en grop i mitten och häll i jästblandningen. Blanda i den mosade/rivna potatisen, lite salt och resten av mjölken. Knåda till en slät deg och strö över lite mjöl. Jäs övertäckt i c:a en timme, gärna varmt.
Hetta upp olja i en panna med höga kanter. Forma tunna kakor (använd gärna mjöl till utbakningen), ungefär som små pizzor, och fritera dem en i taget tills de är gyllene, vänd.

Servera med gräddfil/creme fraiche blandat med pressad vitlök samt hackad rödlök, riven ost & rom.

MAT 7 074

MAT 7 076

nette
info@kardemummagumman.se
14 Comments
  • En Smak Av Karin
    Posted at 16:08h, 23 maj Svara

    Vad gott det låter! Jag fick en fritös i födelsedagspresent så nu ska jag testa att göra langos 🙂

  • Emmy
    Posted at 16:16h, 23 maj Svara

    Ser jättegoda ut!

  • Martina
    Posted at 18:10h, 23 maj Svara

    Mmm, älskar langos men äter det bara en gång om året och det är på Göteborgskalaset, kanske ska testa att göra dom själv…..

  • Pinglan
    Posted at 18:58h, 23 maj Svara

    Åh, så gott det ser ut. Jag har aldrig gjort langos, men jag tror jag måste prova ngn dag.

  • Mingodasida
    Posted at 22:22h, 23 maj Svara

    Tack för påminnelsen! 🙂 Sånna skulle jag ju testa att göra nån gång och dina ser så himla goda ut!

  • Jennie/ Vanilla sky
    Posted at 20:51h, 24 maj Svara

    De har jag provat! Sjukt goda 🙂

  • Jessica
    Posted at 07:50h, 25 maj Svara

    Ser fantastiskt gott ut! Fritösen hemma har bara använts en enda gång, kanske dags att damma av den!!!

  • Loulas Kök
    Posted at 19:55h, 25 maj Svara

    Vad spännande, det här skall jag verkligen prova. Perfekt kvällsmat en fredag.

  • Yasemins kök
    Posted at 21:55h, 25 maj Svara

    Det ser riktigt gott ut. Det här med fritering är inte riktigt min grej, men jag äter det gärna om jag blir bjuden 🙂

  • Nena
    Posted at 18:12h, 28 maj Svara

    ahh vad gott, det har maste ocksa testas!!

  • Hanna - Bakfnatt
    Posted at 11:48h, 07 juni Svara

    Åh, hjälp vad jag blev sugen på langos nu!! Langos är för min del lika med Göteborgskalaset (eller Kulturkalaset som det heter numera) men jag har nog aldrig stött på någon som ens ser hälften så god ut som din!

  • Dennis
    Posted at 20:29h, 01 september Svara

    Vilka dumma djävla kommentarer det här receptet har. ;D
    Fan kan ni inte skriva ifall det var gott istället för att säga: -Mm, det ser gott ut, derp (Redneck-röst).
    Nu ska i alla fall jag baka. Sen kommer betyg.

  • Dennis
    Posted at 20:29h, 01 september Svara

    Vilka dumma djävla kommentarer det här receptet har. ;D
    Fan, kan ni inte skriva ifall det var gott istället för att säga: -Mm, det ser gott ut, derp (Redneck-röst).
    Nu ska i alla fall jag baka. Sen kommer betyg.

    • Dennis
      Posted at 22:41h, 02 september Svara

      Bra recept.
      Men djävlar vare inte e nyttigt.

      1 pöäng för billigt

      1 för gott

      1 för lättlagat

      0 onyttigt

      0 lång tid med jäsning

      3/5

Post A Comment