22 maj Langos med vitlökscremefraiche, ost, rödlök & rom.
Idag blev det langos igen, som jag längtat! Efter dagens tur till Gröna Lund blev det givetvis en men besvikelsen var stor, vad har hänt sen sist?! En liten smaklös kaka låg det där på fatet. Tacka vet jag min hemmagjorda Langos, testa den ni med! 🙂
Det här behöver du:
2 mjöliga potatisar
25 g färsk jäst
3 dl mjölk
3 msk florsocker
5,5 – 6 dl vetemjöl
salt
olja att fritera i
FYLLNING:
2 dl gräddfil eller crème fraiche, blandat med 1 pressad vitlöksklyfta
och en nypa salt
hackad rödlök
Riven ost
1 burk, röd stenbitsrom
Gör såhär:
Koka potatisen med skal. Skala och mosa eller riv potatisen medan den är varm.Värm mjölken till 37 grader (fingervarm). Lös upp jästen och sockret i lite av mjölken, låt stå en stund. Häll upp 5-5,5 dl av mjölet i en skål, gör en grop i mitten och häll i jästblandningen. Blanda i den mosade/rivna potatisen, lite salt och resten av mjölken. Knåda till en slät deg och strö över lite mjöl. Jäs övertäckt i c:a en timme, gärna varmt.
Hetta upp olja i en panna med höga kanter. Forma tunna kakor (använd gärna mjöl till utbakningen), ungefär som små pizzor, och fritera dem en i taget tills de är gyllene, vänd.
Servera med gräddfil/creme fraiche blandat med pressad vitlök samt hackad rödlök, riven ost & rom.
En Smak Av Karin
Posted at 16:08h, 23 majVad gott det låter! Jag fick en fritös i födelsedagspresent så nu ska jag testa att göra langos 🙂
Emmy
Posted at 16:16h, 23 majSer jättegoda ut!
Martina
Posted at 18:10h, 23 majMmm, älskar langos men äter det bara en gång om året och det är på Göteborgskalaset, kanske ska testa att göra dom själv…..
Pinglan
Posted at 18:58h, 23 majÅh, så gott det ser ut. Jag har aldrig gjort langos, men jag tror jag måste prova ngn dag.
Mingodasida
Posted at 22:22h, 23 majTack för påminnelsen! 🙂 Sånna skulle jag ju testa att göra nån gång och dina ser så himla goda ut!
Jennie/ Vanilla sky
Posted at 20:51h, 24 majDe har jag provat! Sjukt goda 🙂
Jessica
Posted at 07:50h, 25 majSer fantastiskt gott ut! Fritösen hemma har bara använts en enda gång, kanske dags att damma av den!!!
Loulas Kök
Posted at 19:55h, 25 majVad spännande, det här skall jag verkligen prova. Perfekt kvällsmat en fredag.
Yasemins kök
Posted at 21:55h, 25 majDet ser riktigt gott ut. Det här med fritering är inte riktigt min grej, men jag äter det gärna om jag blir bjuden 🙂
Nena
Posted at 18:12h, 28 majahh vad gott, det har maste ocksa testas!!
Hanna - Bakfnatt
Posted at 11:48h, 07 juniÅh, hjälp vad jag blev sugen på langos nu!! Langos är för min del lika med Göteborgskalaset (eller Kulturkalaset som det heter numera) men jag har nog aldrig stött på någon som ens ser hälften så god ut som din!
Dennis
Posted at 20:29h, 01 septemberVilka dumma djävla kommentarer det här receptet har. ;D
Fan kan ni inte skriva ifall det var gott istället för att säga: -Mm, det ser gott ut, derp (Redneck-röst).
Nu ska i alla fall jag baka. Sen kommer betyg.
Dennis
Posted at 20:29h, 01 septemberVilka dumma djävla kommentarer det här receptet har. ;D
Fan, kan ni inte skriva ifall det var gott istället för att säga: -Mm, det ser gott ut, derp (Redneck-röst).
Nu ska i alla fall jag baka. Sen kommer betyg.
Dennis
Posted at 22:41h, 02 septemberBra recept.
Men djävlar vare inte e nyttigt.
1 pöäng för billigt
1 för gott
1 för lättlagat
0 onyttigt
0 lång tid med jäsning
3/5