Ljuvlig Rabarberkaka med Vitchoklad

Ljuvlig Rabarberkaka med Vitchoklad

Idag hittade jag rabarber i affären, man blir lika lyrisk varje gång! 😀 Väl hemma började jag fundera på vad det skulle bli av dem och mindes att Jennie haft ett smarrigt recept på rabarberkaka som fick utgöra grunden till min! 🙂

Vitchokladen blev som en spännande överraskning när man åt kakan, underbar kombination!

Det här behöver du:

2 Ägg
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk mortlade Kardemummakärnor (eller malen kardemumma)
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
125g smält Smör

2 stjälkar Rabarber
50g Smör
0,5 dl Socker
2 krm malen Kanel

70 g hackad Vitchoklad

Gör såhär:

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl väl, rör ner i smeten. Blanda till en jämn smet och rör i mjölken och det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och bröad form (med löstagbarkant). Skala och skiva rabarbern. Stek bitarna mjuka i smör, socker och kanel. Hacka vitchokladen grovt och strö ut över smeten. Klicka ut rabarberbitarna och spadet från stekpannan i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 35-40 minuter.

Pudra gärna lite florsocker över kakan före servering, servera ev med lite vaniljvisp!

Hackad vitchoklad…

Rabarberröran…

Klar att avnjutas!

Ta en bit!

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • sonja
    Posted at 19:47h, 18 april Svara

    Mums va god den ser ut att va

  • Jennie/vanilla sky
    Posted at 20:10h, 18 april Svara

    Oj vad god den såg ut! Blev riktigt sugen trots att jag klämt i mig ett helt års ranson av kakor idag!

  • Lantisen
    Posted at 20:24h, 18 april Svara

    Tjusigt.!;-) såg inte helt tokigt ut så att säga;-):-)

  • Pinglan
    Posted at 20:33h, 18 april Svara

    Oj, vad gott det såg ut!

  • bakpia
    Posted at 21:50h, 18 april Svara

    Den såg saftig och fin ut. Hälsn. Pia

  • Kalasgott
    Posted at 22:49h, 18 april Svara

    Oh så kul att jag lyckades inspirerar dig Nette!! 🙂 Kakan ser förträffligt god ut!

  • Stina
    Posted at 05:50h, 19 april Svara

    Kikade på mina rabarber under alla löven och annat gojjs… dom e på G 🙂
    snaaart blir det pajer, sylt, saft och annat mumsigt 🙂

  • Jenny Eriksson
    Posted at 12:05h, 19 april Svara

    Åh vad gott! Min mamma älskar rabarberkaka, får nog tipsa henne om att ha i vit choklad när rabarbersäsongen börjar 🙂

  • Loulas Kök
    Posted at 16:28h, 19 april Svara

    Jag kunde inte låta bli rabarberna heller. Har bakat en kaka med rabarber och mandelmassa. Det här receptet verkar riktigt mumsigt. Bra att ha några recept på lager när de kommer upp ur jorden:)

  • Ia
    Posted at 20:00h, 19 april Svara

    ser ljuvligt god ut! O snart är det rabarbersäsong! 🙂

  • Yasemins kök
    Posted at 21:47h, 19 april Svara

    jag blev så sugen på rabarber idag men tänkte att nej jag får vänta till helgen. Men när jag ser det här 🙂 ser jättegott ut.

  • Camilla
    Posted at 08:19h, 20 april Svara

    Mums vad god den ser ut. Måste testas så fort rabarberna visar sig i trädgården. 😉

  • I Nadjas kök
    Posted at 11:01h, 20 april Svara

    När jag läste på Facebook att du bakade denna kaka så hoppades jag på att du skulle dela med dig av receptet…och här är den och ser supergod ut. Tackar för receptet, tar med mig den och lägger den i min “prova på” pärm.

  • Lina
    Posted at 09:37h, 21 april Svara

    Åh, så gott! När mina rabarber dyker upp ska jag baka denna.

  • Denise
    Posted at 14:22h, 21 april Svara

    Hej!

    Ha laga honde kakon å hon va jättegod hon rektigt smälta i monin, å så låfta he så gott oav kardemumma….
    Tusen tack fö recepte!

  • Fias kastruller
    Posted at 19:04h, 21 april Svara

    Åh så gott. Kan tänka mig att den vita chokladen verkligen gör sig bra i kakan. Längtar efter mina egna rabarber!

  • Alexander
    Posted at 16:26h, 22 april Svara

    Gud så gott!
    Vi måste verkligen börja baka lite mer, vår blogg är fylld med mat bara, lite bullar på sin höjd 🙂
    Ha en fin kväll
    /A

    http://www.maxiander.se

  • Karin W
    Posted at 20:35h, 22 april Svara

    ÅÅhhh rabarber är vår!

  • Baktokig
    Posted at 07:32h, 25 april Svara

    Så himla god den kakan låter! Så fort det börjar komma rabarber till butikerna ska jag prova denna kaka! 🙂

  • jenny hansson
    Posted at 18:16h, 25 april Svara

    Kakan var jätte god, gjorde den igår och var väldigt uppskattade, saftig å väldig mumsig… Har provat massa recept här i från och e alltid lika nöjd… Tack för att denna sida finns…

  • Bakpappa
    Posted at 20:33h, 30 april Svara

    Jag måste göra lite smygreklam för min rabarberpaj med vitchokladtäcke: http://bakformen.blogspot.com/2010/04/rabarberpaj-med-vitchokladtacke-en.html

    Jag snubblade in här på din sockerkaka efter att ha hittat vad du skrev om Dulce de leche…

  • Therese
    Posted at 17:19h, 09 maj Svara

    Denna kaka var ljuvligt god, bakade den idag som helgfika. Tack för tipset!

Post A Comment