Skagenröra (Toast skagen)

Skagenröra (Toast skagen)

Toast skagen är så himla gott! Skagenröra är heller inte svårt att göra själv om man skulle ha tid & lust! Här kommer ett recept jag testade för ett tag sedan som blev riktigt bra! 🙂

 Det här behöver du:

250 gr räkor 
1 dl majonäs
1 dl créme fraiche
2 msk färsk hackad dill
salt & svartpeppar
½ burk rom
lite citronsaft
(2 msk hackad rödlök)
 
Gör såhär:

 Hacka räkorna grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonäsen,

 Creme fraichen, rom och dillen (rödlöken). Smaksätt med salt och peppar och en skvätt citronsaft.

 

 

nette
info@kardemummagumman.se
18 Comments
  • sonja
    Posted at 21:42h, 26 mars Svara

    Smarrigt

  • Kryddburken
    Posted at 23:02h, 26 mars Svara

    Det är ju så gott med toast skagen… om jag får pilla bort räkorna bara! 😉 Löjrom går däremot fin-fint!!
    Är det ost du har längst underst på brödet?

  • Tara
    Posted at 09:01h, 27 mars Svara

    Jag tröttnar aldrig på den här smörgåsen, så otroligt god! Tittade runt lite på din blogg och bestämde mig genast för att jag skall testa din Getostpaj med Ruccola & Granatäpple sallad! 🙂

  • kardemumma Gumman
    Posted at 09:05h, 27 mars Svara

    Kryddis: Jaa, det är den osten du vunnit nu! Allerum.. god! 😉

    Tara: Jaa, den är mumsig! 🙂

  • Karin/Rosa maränger
    Posted at 21:50h, 27 mars Svara

    Aldrig fel med en toast-skagen.

    Ser jättegod ut, måste göra det nån dag!

  • Yasemins kök
    Posted at 17:05h, 28 mars Svara

    Mmmm kan det blir enklare och godare 🙂

  • En Smak Av Karin
    Posted at 10:46h, 29 mars Svara

    Toast skagen är en klassiker som aldrig går ur tiden! Och så himmelskt gott det är sen! 🙂

  • Therese - Pyssel och Design
    Posted at 07:44h, 30 mars Svara

    Toast Skagen är verkligen gott, en förrätt som jag aldrig tröttnar på 🙂
    Fin blogg du har, kikar snart in igen.

  • Sofie / Mumsfillibaba
    Posted at 17:09h, 30 mars Svara

    Mycket godare med hemmagjord än köpt på burk!!

  • Filibabba
    Posted at 09:18h, 31 mars Svara

    Mums, det vattnas verkligen i munnen.. Ser jättegott ut! =)

  • anna
    Posted at 16:01h, 31 mars Svara

    Skagen är ju så underbart gott!! Tröttnar jag aldrig på! Kram Anna

  • Ewa
    Posted at 18:00h, 31 mars Svara

    Måste fråga. Vilken sorts majonäs använder du? Jag tycker många majonäser är för starka för att ta 1 dl av. då smakar det bara majonäs…

  • kardemumma Gumman
    Posted at 18:02h, 31 mars Svara

    Ewa: Kavlis Äkta majonnäs på burk brukar jag använda! Om du tycker det smakar för kraftigt går det utmärkt att skära ner på majonnäsen och tillägga mer creme fraiche! 🙂

  • Ewa
    Posted at 18:39h, 31 mars Svara

    aah. det är så jag brukar göra. tänkte bara om du hittat nåt annat märke. för jag har jobbat på restaurang o där kan man i princip ha bara majonäs för den smakar verkligen inte likadant som kavlis. (när de har köpt in det på hink)

  • kardemumma Gumman
    Posted at 20:01h, 31 mars Svara

    Ewa: Nä, jag förstår inte varför den “köpta” är starkare i smaken!? Även gulare är den ju en restaurang majon!

  • Loulas Kök
    Posted at 18:24h, 01 april Svara

    Ser gott och fräscht ut. Toast skagen med handskalade räkor är mums!

    Glad påsk!

  • sonja
    Posted at 17:15h, 12 december Svara

    en hint av chilipulver lyfter vilken skagenröra som helst 🙂

  • Pingback:Nyårsmeny | Kardemumma Gumman
    Posted at 16:42h, 27 december Svara

    […] Toast skagen (Skagen röra) […]

Post A Comment