Hasselbackspotatis
Som rubriken lyder blev det Hasselbackspotatis idag!
Vitlöksdoftande Kycklinggrytan börjar ni kunna vid det här laget, idag bjöd vi på den till ”mommo & moffa” tillsammans med potatisen.
Mycket god & krispig potatis blir det och inte speciellt mycket jobb.
HASSELBACKSPOTATIS
- 8 Jämnstora Potatisar
- 4 msk smör
- salt & potatiskrydda
- ½ dl ströbröd
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala Potatisen och skär i tunna skivor, men inte hela vägen igenom. (Jag brukar lägga dem i en träslev så skär man inte i misstag hela vägen). Placera potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsäker form, salta & krydda potatisen, klicka på lite smör på varje. Ställ i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut formen och klicka på ytterligare lite smör samt ströbrödet ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.