Baileys kladdkaka med chokladglasyr & Karamelliserade pistagenötter

Baileys kladdkaka med chokladglasyr & Karamelliserade pistagenötter

För en tid sedan blev jag kontaktad av Aftonbladet för ett recept de var intresserade av. I dagens bilaga till aftonbladets “Härligt Hemma” kan ni hitta detta recept bland några andra recept på smarriga kladdkakor. “Härligt Hemma” Har valt ut sina 10 favoriter nämligen! 🙂 Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyr och pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp! MUUMS!

Det här behöver du:

Kladdkaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör
2 msk baileys
50 g mörk choklad (Hackad)

Glasering:
100 g mörk choklad
½ dl grädde
25 g smör

Karamelliserade Pistagenötter:
50 g skalade pistagenötter
3/4 dl muscovadosocker
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat

Gör såhär:

Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.
175 grader i ca 20 minuter på det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.
Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme, rör ner grädden. Bred glasyren över kakan och låt rinna ner över kanterna.

Karamelliserade Pistagenötter: Hacka nötterna grovt, rosta dem i en torr stekpanna, strö över socker, salt och bikarbonat. På svag värme under ständig omrörning, låt sockret karamelliseras så det får en fin gyllenbrun färg. Låt svalna och strö över kakan. Dekorera med tex fikon skurna i halvor.

Servera med vispad grädde, glass eller vaniljvisp samt frukter eller bär!

Smeten klar i formen..

Låt chokladen rinna ner över kanterna…

Stelnad chokladglasyr..

Härligt kladdig inne…

Servera med ex en klick grädde..

Bilden i “Härligt Hemma”..

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Jessica
    Posted at 13:07h, 16 januari Svara

    Men vad roligt att få med receptet i tidningen och dessutom måste jag ju säga att den låter toppengod.

    Får nog be sambon svänga förbi affären till jobbet och köpa en tidning.

    Ha en bra helg!

  • Camilla
    Posted at 13:11h, 16 januari Svara

    Oj vad den såg god ut! 🙂 Jag fick också med ett recept i tidningen – men jag trodde att tidningen skulle kommit ut i tisdags och att jag hade missat den. Så det var ju bra att du skrev om den här! 🙂 Trevlig helg!

  • Ofelia
    Posted at 13:16h, 16 januari Svara

    Hej, vad kul med ditt recept i Aftonbladet! Det är inte konstigt att de valde det, det ser ju jättegott ut. Hoppas ni mår bra 🙂

  • Johanna
    Posted at 16:23h, 16 januari Svara

    Den ser farligt smaskig ut 🙂
    Vad roligt att du blivit publicerad! 🙂

  • Martina
    Posted at 16:25h, 16 januari Svara

    Va kul att bli uppringd av dom och få vara med i tidningen, grattis! Kakan ser underbar ut! Trevlig helg!

  • Karin
    Posted at 16:38h, 16 januari Svara

    Så synd att min Baileysflaska nyligen tagit slut. Den här kladdkakan skulle jag ha velat baka.

  • Pinglan
    Posted at 21:17h, 16 januari Svara

    Men, gud va gott! Måte rusa iväg och köpa tidningen snarast. När sätter “Skicka vidare” igång?
    Trevlig helg!!

  • sonja
    Posted at 21:42h, 16 januari Svara

    Grattis, roligt att få vara med i tidningen ,och kladdkakan ser ricktigt god ut ,jag beställer ett smakprov när vi träffas.

  • vanillaskykitchen
    Posted at 13:01h, 17 januari Svara

    Oj vad roligt att bli publicerad i tidningen 🙂 och det är ju inte svårt att förstå varför de valt just din kaka, den ser ju supersmaskig ut!

  • Emmy
    Posted at 15:25h, 17 januari Svara

    De hade väl inte behövt en 10-i-topp, när de hade receptet på en outstanding kladdkaka 😉 Grattis till publiceringen!

  • Danielle
    Posted at 15:52h, 17 januari Svara

    Åh, vad gott det ser ut! Och vad roligt att du blev kontaktad av tidningen.

  • ejmis
    Posted at 19:45h, 17 januari Svara

    Jag har testat ett av dina recept idag och när jag sen tipsade vidare om receptet i min blogg så “lånade” jag din bild…Hoppas det är OK???
    Jag har länkat dig och talar även om att fotot är ditt…hör av dig om du vill att jag plockar bort fotot.
    Tack för många mumsiga recept.
    =)

    http://ejmis.blogg.se/2010/january/fetaostgratinerad-kycklingfile-i-kramig-sas.html#comment

  • I Nadjas kök
    Posted at 12:28h, 18 januari Svara

    Men så skoj! jag förstår verkligen varför för kakan låter ju himmelskt…

    Nadja

  • Yasemin
    Posted at 16:01h, 18 januari Svara

    Åhhh vad roligt. Gratulerar. Ni ser jättefina ut i tidningen 🙂

    Kladdkakor är så smarriga. Det här receptet ser jättegott ut. Kram.

  • anette
    Posted at 17:00h, 18 januari Svara

    Hej! Jag tyckte väl jag kände igen dig på bilden i aftonbladet, från bloggen alltså! Grattis!

  • Therse
    Posted at 20:29h, 18 januari Svara

    Fasen att jag såg detta först idag annars hade jag ju köpt tidningen..
    Gud så kul, kladdkaka tackar man ju inte nej till.

  • Bara en kaka till...
    Posted at 21:10h, 18 januari Svara

    Vad roligt att vara med i tidningen! Och vilken kaka sen, jag älskar allt med Baileys…

  • Annichen
    Posted at 00:48h, 19 januari Svara

    Grattis för tidningsinlägget! Du måste ha varit stolt och glad kan jag tänka mig 🙂 Kakan ser faktiskt fantastiskt god ut!

  • Sofie Mumsfillibaba
    Posted at 15:18h, 19 januari Svara

    Herregud vad den såg kladdigt kletigt smaskigt god ut….vattnas i munnen på mig!!!

  • Ia
    Posted at 23:20h, 19 januari Svara

    Noooo det är det 19.e idag… Jag som ville köpa bilagan. Din kaka ska jag absolut testa, låter nästan farligt god! 🙂

  • Emma
    Posted at 23:16h, 28 januari Svara

    Wow! Denna ser ju inte lite god ut! Kladdig och smarrig inuti, mums!

    Förresten har du fått en award av mig! Kolla in min blogg!

  • Madde
    Posted at 01:24h, 13 oktober Svara

    Jag var sa himla sugen pa kladdkaka idag sa var ju bara tvungen att baka en! Anvande detta receptet men gjorde den utan baileys, chokladglasyr & pistagenotter haha.. hade i lite lite kokos i den istallet. Mmm blev verkligen gudomligt god!! 🙂

  • Sofia - Oförglömliga tårtor
    Posted at 19:44h, 23 oktober Svara

    Den ser underbart god ut! MUMS!

Post A Comment