14 jan Favorit i repris: Tacoknyten!
Tacoknyten är något så in i baljan gott! 😛 Överbliven tacofärs är perfekt! In i frysen och sen har man snabbmat en annan dag, tex dessa smarriga tacoknyten som uppkom pga överbliven färs! Yumiii! 🙂
Man kan variera dem i oändlighet och tillägga samt ta bort efter egna favoriter.
Du behöver:
1 rulle SaraLee smördeg
300 g tacofärs
2 dl creme fraiche/ turkisk yoghurt (hoppade jag över idag)
1 burk majs
salsa
persilja (Hoppade jag över idag)
2 dl riven ost
2 dl krossade nachos
Till pensling:
1 uppvispat ägg
sesam eller vallmofrö
Gör såhär:
1.Rulla ut smördegen och bred färsen över i ett jämnt lager, bred över lite creme fraishe, krossade nachos, salsa, ost, majs & färsk hackad persilja.
2.Rulla ihop smördegen från kortsidan och skär den i 4 delar, pensla med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö/ sesamfrö.
3.In i ugn 210 grader i ca 15-20 minuter. Servera med en sallad, nachos, salsa, creme fraiche!
Rulla ut smördegen och bred på fyllningen…
Fylld & ihoprullad..
Penslad med uppvispat ägg, klar för ugnen!
Minna
Posted at 21:05h, 14 januariVilket kul sätt att äta tacos! Definitivt en idé jag ska lägga på minnet, det tenderar ju oftast att bli en massa färs över när man lagar tacos.
Sussi
Posted at 21:28h, 14 januariSmart, måste provas 🙂
Pinglan
Posted at 21:39h, 14 januariMen, vad gott det ser ut! Så här har jag aldrig tänkt på att äta tacos. Måste provas!!!
Yasemins kök
Posted at 22:29h, 14 januariAtt jag inte tänkt på det. Jag som gör massor med smördeg 😉 Fyndigt, snabbt och gott.
Geshiia - mamma till två pojkar
Posted at 08:44h, 15 januariOh så smarrigt detta verkar vara.. snor receptet. 🙂
Anna
Posted at 10:23h, 15 januariÅ va smart, jag får alltid tacofärs över som jag fryser in, jag brukar göra paj av det men nu vet jag vad jag ska prova nästa gång! Trevlig helg!
Helena S / Bara en kaka till
Posted at 18:10h, 15 januariVilken toppenbra idé! Blir ju perfekta lunchlådor!
Kryddburken
Posted at 20:35h, 15 januariSara Lee´s smördeg är ju så praktiskt! Jag blev impad av detta recept förut och nu MÅSTE det snart invigas! Ser otroligt gott ut! Trevlig helg på er! Kram kram
Louise
Posted at 23:49h, 15 januariOch jag som älskar tacos, inclusive min familj! Ser att jag måste vara en mer flitig matbloggssurfare. Tråkigt att jag missade ” skicka vidare”, men nästa gång är jag med!
Loulas Kök
Posted at 23:52h, 15 januariHoppsan, fel adress i min tidigare kommentar! Ta gärna bort den om du vill. Jag gör ett nytt försök.
Och jag som älskar tacos, inclusive min familj! Ser att jag måste vara en mer flitig matbloggssurfare. Tråkigt att jag missade ” skicka vidare”, men nästa gång är jag med!
Emmy
Posted at 03:03h, 16 januariRackans vad gott det ser ut. Har ett paket vanlig smördeg i frysen, så de är kanske lite små. Men detta receptet måste jag testa.
I Nadjas kök
Posted at 10:57h, 16 januariMen guuuuud så gott det ser ut!
Lena
Posted at 14:32h, 19 januariDetta ska jag göra idag!
Låter supergott!! =)
maria
Posted at 14:19h, 26 januariva less på vanliga tacos..så jag pröva på dehär..mmm va gott, blir garanterat fler gånger..:)
Pingback:Tacorulle | Made By Rebecka
Posted at 21:11h, 30 januari[…] Receptet är taget ifrån kardemummagumman. […]