Favorit i repris: Tacoknyten!

Favorit i repris: Tacoknyten!

Tacoknyten är något så in i baljan gott! 😛 Överbliven tacofärs är perfekt! In i frysen och sen har man snabbmat en annan dag, tex dessa smarriga tacoknyten som uppkom pga överbliven färs! Yumiii! 🙂
Man kan variera dem i oändlighet och tillägga samt ta bort efter egna favoriter.

Du behöver:

1 rulle SaraLee smördeg
300 g tacofärs
2 dl creme fraiche/ turkisk yoghurt (hoppade jag över idag)
1 burk majs
salsa
persilja (Hoppade jag över idag)
2 dl riven ost
2 dl krossade nachos

Till pensling:

1 uppvispat ägg
sesam eller vallmofrö

Gör såhär:

1.Rulla ut smördegen och bred färsen över i ett jämnt lager, bred över lite creme fraishe, krossade nachos, salsa, ost, majs & färsk hackad persilja.

2.Rulla ihop smördegen från kortsidan och skär den i 4 delar, pensla med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö/ sesamfrö.

3.In i ugn 210 grader i ca 15-20 minuter. Servera med en sallad, nachos, salsa, creme fraiche!

Rulla ut smördegen och bred på fyllningen…

Fylld & ihoprullad..

Penslad med uppvispat ägg, klar för ugnen!


Klart!

nette
info@kardemummagumman.se
15 Comments
  • Minna
    Posted at 21:05h, 14 januari Svara

    Vilket kul sätt att äta tacos! Definitivt en idé jag ska lägga på minnet, det tenderar ju oftast att bli en massa färs över när man lagar tacos.

  • Sussi
    Posted at 21:28h, 14 januari Svara

    Smart, måste provas 🙂

  • Pinglan
    Posted at 21:39h, 14 januari Svara

    Men, vad gott det ser ut! Så här har jag aldrig tänkt på att äta tacos. Måste provas!!!

  • Yasemins kök
    Posted at 22:29h, 14 januari Svara

    Att jag inte tänkt på det. Jag som gör massor med smördeg 😉 Fyndigt, snabbt och gott.

  • Geshiia - mamma till två pojkar
    Posted at 08:44h, 15 januari Svara

    Oh så smarrigt detta verkar vara.. snor receptet. 🙂

  • Anna
    Posted at 10:23h, 15 januari Svara

    Å va smart, jag får alltid tacofärs över som jag fryser in, jag brukar göra paj av det men nu vet jag vad jag ska prova nästa gång! Trevlig helg!

  • Helena S / Bara en kaka till
    Posted at 18:10h, 15 januari Svara

    Vilken toppenbra idé! Blir ju perfekta lunchlådor!

  • Kryddburken
    Posted at 20:35h, 15 januari Svara

    Sara Lee´s smördeg är ju så praktiskt! Jag blev impad av detta recept förut och nu MÅSTE det snart invigas! Ser otroligt gott ut! Trevlig helg på er! Kram kram

  • Louise
    Posted at 23:49h, 15 januari Svara

    Och jag som älskar tacos, inclusive min familj! Ser att jag måste vara en mer flitig matbloggssurfare. Tråkigt att jag missade ” skicka vidare”, men nästa gång är jag med!

  • Loulas Kök
    Posted at 23:52h, 15 januari Svara

    Hoppsan, fel adress i min tidigare kommentar! Ta gärna bort den om du vill. Jag gör ett nytt försök.

    Och jag som älskar tacos, inclusive min familj! Ser att jag måste vara en mer flitig matbloggssurfare. Tråkigt att jag missade ” skicka vidare”, men nästa gång är jag med!

  • Emmy
    Posted at 03:03h, 16 januari Svara

    Rackans vad gott det ser ut. Har ett paket vanlig smördeg i frysen, så de är kanske lite små. Men detta receptet måste jag testa.

  • I Nadjas kök
    Posted at 10:57h, 16 januari Svara

    Men guuuuud så gott det ser ut!

  • Lena
    Posted at 14:32h, 19 januari Svara

    Detta ska jag göra idag!
    Låter supergott!! =)

  • maria
    Posted at 14:19h, 26 januari Svara

    va less på vanliga tacos..så jag pröva på dehär..mmm va gott, blir garanterat fler gånger..:)

  • Pingback:Tacorulle | Made By Rebecka
    Posted at 21:11h, 30 januari Svara

    […] Receptet är taget ifrån kardemummagumman. […]

Post A Comment