Creme Brulée med Dumle

En ny smaksättning till Creme Bruléen blir det till nyårsfirandet! Smaksatt med Dumle kolor. Mums! Bruléen kommer serveras med exotiska frukter.
Jag gillar verkligen gasbrännaren som kommer från Culina.se. Brinner med en kraftig låga som gör att det karamelliseras mycket snabbt, vilket är viktigt så själva krämen behåller sin rätta koncistens.
Ikväll blir det att fira Nyår här hemma, vi ska äta både räk & rostbiffmackor, dricka lite skumpa och avsluta med en god Creme Brulée.
Härmed vill jag önska ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla! Ett stort tack till alla ni läsare som inspirerar mig att fortsätta blogga samt ett varmt tack till alla sammarbetspartners som jag haft under det gågna året. 🙂

Det här behöver du: 6 personer

5 dl Grädde
6 st äggulor
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
ca 10 st Dumlekolor

Tillbehör:
Strösocker & florsocker
Brännare
Portionsformar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader.
Häll grädde, vaniljsocker och dumlekolorna i en kastrull.
Koka upp under omrörning och tag sedan av kastrullen från värmen.

Vispa under tiden äggulorna och sockret tills det blir vitt och luftigt.
Vispa kraftigt ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.

Fördela smeten i portionsformar. Ställ dem i långpanna. Fyll på med hett vatten i pannan till halva formarnas höjd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter, tills krämen stelnat. Lite löst i mitten gör inget. Kyl bruléen i kylskåp över natten.

Strö en blandning av strösocker/florsocker på ytan. Sätt ungsgrill på högsta värme (250 grader) och bränn sockret, eller bränn med gasolbrännare. Servera med ex frukt & bär.