Creme Brulée med Dumle

Creme Brulée med Dumle

En ny smaksättning till Creme Bruléen blir det till nyårsfirandet! Smaksatt med Dumle kolor. Mums! Bruléen kommer serveras med exotiska frukter.
Jag gillar verkligen gasbrännaren som kommer från Culina.se. Brinner med en kraftig låga som gör att det karamelliseras mycket snabbt, vilket är viktigt så själva krämen behåller sin rätta koncistens.
Ikväll blir det att fira Nyår här hemma, vi ska äta både räk & rostbiffmackor, dricka lite skumpa och avsluta med en god Creme Brulée.
Härmed vill jag önska ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla! Ett stort tack till alla ni läsare som inspirerar mig att fortsätta blogga samt ett varmt tack till alla sammarbetspartners som jag haft under det gågna året. 🙂

Det här behöver du: 6 personer

5 dl Grädde
6 st äggulor
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
ca 10 st Dumlekolor

Tillbehör:
Strösocker & florsocker
Brännare
Portionsformar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader.
Häll grädde, vaniljsocker och dumlekolorna i en kastrull.
Koka upp under omrörning och tag sedan av kastrullen från värmen.

Vispa under tiden äggulorna och sockret tills det blir vitt och luftigt.
Vispa kraftigt ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.

Fördela smeten i portionsformar. Ställ dem i långpanna. Fyll på med hett vatten i pannan till halva formarnas höjd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter, tills krämen stelnat. Lite löst i mitten gör inget. Kyl bruléen i kylskåp över natten.

Strö en blandning av strösocker/florsocker på ytan. Sätt ungsgrill på högsta värme (250 grader) och bränn sockret, eller bränn med gasolbrännare. Servera med ex frukt & bär.

nette
info@kardemummagumman.se
10 Comments
  • Lena och Tilde
    Posted at 14:57h, 31 december Svara

    såg jättegott ut. jag åt en mjölkchokladbrulée på restaurang för ett tag sedan som också var sjukt god…

    gott nytt år

  • Veronica GW
    Posted at 15:21h, 31 december Svara

    Låter riktigt mums, testas gärna 😉

    Gott Nytt År till er med trots att vi inte kunde vara med att mumsa ikväll. Hoppas vi ses snart (helgen?)
    Kram

  • Bara en kaka till...
    Posted at 17:19h, 31 december Svara

    Gud vad gott! Jag älskar crème brulée!! Gott Nytt År!

  • Yasemin
    Posted at 03:05h, 01 januari Svara

    Låter gudomligt gott. Hoppas nyårsfirandet blev lyckat. God fortsättning.

  • I Nadjas kök
    Posted at 13:01h, 01 januari Svara

    Vill önska dig en riktigt god fortsättning på det nya året

    Kram Nadja

  • Jessica
    Posted at 15:07h, 01 januari Svara

    Nu vattnas det rejält i munnen ska jag tala om. Älskar verkligen creme brulee, har ätit både vanlig och med choklad men dumle var något nytt =)

    Ha en riktigt god fortsättning!

  • Anna/Frostrosor
    Posted at 17:41h, 01 januari Svara

    Vill önska gott nytt matår!

  • Kryddburken
    Posted at 18:02h, 01 januari Svara

    Men oj det lät gott med dumlekolor! 🙂 Hoppas nyårsfirandet varit bra, jag önskar dig en god fortsättning på nya året och ett lika roligt matbloggar-år ihop som tidigare! Kram från mig!

  • Sandra drömkaka
    Posted at 13:52h, 07 januari Svara

    Det här låter jättebra, bra med dumle i som överraskning 🙂

  • Creme Brulee
    Posted at 23:08h, 04 mars Svara

    Vilket spännande recept, det här ska jag prova direkt! Kan ju inte bli annat än supergott!

Post A Comment