13 dec Vegetarisk Tacopaj med Quorn
Igår hade vi gäster och hade velat fram och tillbaka på att hitta en maträtt som skulle passa alla deltagare! 🙂
Slutade med en Vegetarisk tacopaj med Quorn färs. Tillbehören var blandsallad med sumak, färsk ananas, nachos, salsa, och kryddad creme fraiche dipp! Alla åt så det verkade va bra… 🙂
Det här behöver du till pajskalet:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning 1:
400 g vegetarisk färs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 pressad klyfta vitlök
½ färsk hackad chili
½ tärnad gul paprika
100 g majskorn (en burk)
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk salsa sås
1 msk sweetchili sås
salt, peppar & kryddor (valfria)
Körsbärstomater
1 påse riven ost
Gör såhär:
Lägg ugnen på 225C. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform (eller annan form med löstagbar kant) och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Bryn färsen tillsammans med chili, vitlök och paprika. Häll sen på tacokryddan och vattnet. Låt sjuda en stund och blanda sen i majskornen. Placera ut detta på pajbotten.
Blanda ihop alla ingridienser i fyllning 2 och bred ut på toppen, tomaterna placeras ut på toppen som garnering. Grädda i 225 grader i 20-25 min.
Chili & färs fräser i pannan…
Fyllning 1 är klar…
Nachos med ostsmak..
Färsk ananas…
Blandsallad med sumak
En suddig bild på den klara pajen..
Lite sött som avslutning passade bra!
Tack för igår L, J & B… 🙂
Lillsnörpa - Grönt, Pyssel o Äpplen
Posted at 01:48h, 13 decemberVad gott det låter och ser ut! Detta måste provas!
Kul med Jul-Tema på efterrätten 🙂
/Lillsnörpa
Jossan
Posted at 10:17h, 13 decemberDet var otroligt gott! Tack så jättemycket! Tror jag precis hittat en favvorätt… 😀
Ssusie i köket
Posted at 13:26h, 13 decemberSka laga vegetarisk middag på fredag. Överväger skarpt att testa ditt recept!
Bara en kaka till...
Posted at 14:47h, 13 decemberJättebra med quorn! Det här ska jag laga nästa gång min syster och hennes pojkvän kommer, han är från Indien och får inte äta nötkött, men quorn blir ju toppen!
Martina
Posted at 15:52h, 13 decemberMmm, tacopaj som är så gott, fast det var bra längesen jag gjorde det nu. Bra att bli påmind 🙂
Karin W
Posted at 17:51h, 13 decemberOj vad gott med tacopaj fast jag har aldrig använt quornfärs. Fräsht med ananas till som är lite sött. Vad kul och gott att du får så mycket varuprover!
Ha det fint/Karin
Karin/Rosa maränger
Posted at 11:43h, 16 decemberSer gott ut alltihop!
Hanna
Posted at 16:41h, 21 decemberÅåh vad gott det ser ut!