Varm choklad med Marshmallows, Grädde & Kanel

Varm choklad med Marshmallows, Grädde & Kanel

Jag älskar varm choklad som är gjord på äkta 70 % choklad, marshmallows som smälter i munnen och grädde toppad med riven choklad & kanel! Muuums… Sen om man vill hotta upp den lite går det bra att tillägga några “droppar” 😉 päroncognac

varm choklad

Det här behöver du:
6 dl mjölk
2 msk kakaopulver
50 gram mörk choklad 70%
2 msk strösocker

Till servering:
Grädde
marshmallows
riven choklad
kanel

Gör såhär:
Blanda kakao, hackad choklad, socker samt mjölk i en kastrull. Rör och värm försiktigt tills allt löst sig.
Häll upp i en kopp, stö över några marshmallows, toppa med massa grädde, riv över choklad och pudra lite kanel på toppen! MUMS!

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Erika-Fotoblogg
    Posted at 00:17h, 08 november Svara

    Kolla gärna in på min blogg. Det kommer upp nya smycken hela tiden.

  • Lindas viktresa med LCHF
    Posted at 10:57h, 08 november Svara

    Ojjjjj..det där såg riktigt smaskigt ut =)

  • Emma Kök
    Posted at 11:09h, 08 november Svara

    Mmmmmm, det där ser inte helt fel ut 🙂

  • linda
    Posted at 12:19h, 08 november Svara

    Smaskens!! Tack för tipset på marsmallows som topping! När jag sett ditt inlägg måste jag bara laga det till pappa till frukosten, farsdagen till ära och han älskade den lyxiga varma chokladen 🙂

  • Danielle
    Posted at 12:55h, 08 november Svara

    Varm choklad är det bästa att krypa ihop med så här på hösten/vintern efter att ha vistats ute i snålblåsten. Att hälla i en slurk Päronkonjak låter hur gott som helst. Låter ju lite dumt att säga att jag älskar min (hehe) men som smaksättning i bakverk så är den svårtoppad. Får väl försvara mig med att alkoholen faktiskt försvinner i ugnen!

  • Martina
    Posted at 13:13h, 08 november Svara

    Mmm, vilken skönhet, ser urläcker ut!

  • Pernilla
    Posted at 19:50h, 08 november Svara

    åh, vad du frestas! och jag som inte har nånting av detta hemma, förutom kakaopulver. det får bli en kopp te istället 😉

    jag lånade ditt recept på langosdeg igår, sambon hade aldrig ätit langos förut och vi är båda två mycket nöjda med resultatet!

  • Jess
    Posted at 21:50h, 08 november Svara

    Åh, den där skulle jag behövt idag.. Tack för omtanken, det värmer!

  • Jessica
    Posted at 22:55h, 08 november Svara

    Jösses, hur god ser inte den ut då. Skulle inte sitta fel =)

    Ha det bra!

  • I Nadjas kök
    Posted at 11:12h, 09 november Svara

    Jag gillar dina glas du använder här…var köpte du dem?

    • kardemumma Gumman
      Posted at 19:53h, 09 november Svara

      Nadja: Jag har köpt dem när vi bodde i Finland.. Minns tyvärr inte på vilken affär!

  • Helena S
    Posted at 13:18h, 10 november Svara

    Oj vad smaskens det ser ut!!

Post A Comment