06 nov Het Kycklinggryta med Curry & Chili
Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten! Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Snabblagad är den också… Om ni tycker det innehåller för mycket grädde går det naturligtvis bra att byta ut till lättare alternativ.
Det här behöver du:
3 Kycklingfileér
2½ dl grädde
1 burk creme fraiche
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
½ chili
salt, svartpeppar, curry & cayennepeppar
Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och stek i olja. Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar.Skär paprikan och chilin i bitar och låt steka tills de är mjuka, pressa ner vitlöken. Häll i grädden samt creme fraiche och låt puttra 5-7 min. Smaka av med kryddorna!
Bubblande het kycklinggryta
Emmas Kök
Posted at 23:31h, 06 novemberser supergott ut! måste verkligen testlagas nån dag 🙂
Kryddburken
Posted at 11:16h, 07 novemberAbsolut! Kycklinggryta är så gott! I alla dess varianter går de alltid hem! Denna med chili låter himla god om jag bara får peta bort curryn! 😉 här blir det pasta & kycklingsås till lunch idag!
kardemumma Gumman
Posted at 13:04h, 07 novemberLinda: Peta på 😀 Så du är inget fan av curry! Själv har jag väldigt svårt med rosmarin.. :S
Lina
Posted at 14:35h, 18 novemberMums, blir riktigt sugen nu!!!
Sanna
Posted at 17:11h, 18 februariHej!!!
Tack för maten hihi..
Läste i din blogg och var bara tvungen att prova Kycklinggrytan och ungarna bara älskade den så jag skriver ett tack!!
Ska läsa vidare i din blogg och se vad det kan bli för mat imorgon *ler*
Ha det så bra!!
Johanna
Posted at 18:31h, 11 marsWow, ser smarigt ut, middag tills i morgon . tack för tipset.. nu ska jag glo vidare o se vad du har att bjuda på 😉
Lisa
Posted at 14:23h, 15 februariDetta bli maten på lördag då mina söner firar att de fyllt 18 resp 20 år, tror att det kommer att bli uppskattat, ser riktigt gott ut 🙂
Lisa
Posted at 00:11h, 19 februariMaten blev väldigt uppskattad av både stora och små!!!;-)
Kardemumma Gumman
Posted at 22:53h, 19 februariSå roligt att höra! 🙂
sandra
Posted at 13:39h, 10 novemberser utsökt ut! en fråga 😀 till hur många personer räcker rätten till?
Emma
Posted at 22:12h, 01 marsGår det lika bra att steka i margarin ? 🙂
Kardemumma Gumman
Posted at 22:32h, 01 marsDet funkar det med! 🙂
Nea
Posted at 15:47h, 19 majSer supergott ut!!! Har bara en fråga, blir den stark?
Kardemumma Gumman
Posted at 15:51h, 19 majDen blir stark av chilin! 🙂
Lukas Adolf
Posted at 09:28h, 18 marsSJukt god mat jag gillar!
Pingback:Mat, yxa & studier | Storkelinas Blogg
Posted at 12:42h, 12 april[…] tänker jag testa ett nytt recept, nämligen Het kycklinggryta med Curry & Chili (hittades HÄR ). Ska bli mycket spännande att se om det blir till att följa originalreceptet rakt av, eller […]
Melly
Posted at 15:48h, 01 septemberRiktigt riktigt god! 10p!
Josefin
Posted at 16:37h, 07 septemberÄr utan tvekan den godaste kycklinggryta jag ätit. Har gjort denna måååååste gånger nu! Verkligen en 10 poängare
Andreas
Posted at 16:16h, 21 oktoberLåter gott!
Vad är det för storlek på Creme Fresh burken som avses?
nette
Posted at 20:53h, 20 aprilFörlåt för sent svar. Hamnat i skräppost! Det avser 2 dl.