Het Kycklinggryta med Curry & Chili

Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten! Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Snabblagad är den också… Om ni tycker det innehåller för mycket grädde går det naturligtvis bra att byta ut till lättare alternativ.

kycklinggryta

Det här behöver du:

3 Kycklingfileér
2½ dl grädde
1 burk creme fraiche
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
½ chili
salt, svartpeppar, curry & cayennepeppar

Gör såhär:

Skär kycklingen i bitar och stek i olja. Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar.Skär paprikan och chilin i bitar och låt steka tills de är mjuka, pressa ner vitlöken. Häll i grädden samt creme fraiche och låt puttra 5-7 min. Smaka av med kryddorna!

Bubblande het kycklinggryta

MAT 8 096