Fryst cheesecake med lime

Fryst cheesecake med lime

Ikväll firar vi lite här hemma! (Mer om det imorgon)… Gjorde en Fryst ostkaka som är den GODASTE jag ätit! Utan massa extra krusiduller… Rekomenderar verkligen att ni testar denna, den blir stor, fluffig och super smaskig!
Lättgjord är den också, ni behöver inte ens diska vispen mellan alla moment! 😉

cheesecake

Det här behöver du:

4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 lime
12 st digestivekex

Gör så här:
Smula ner 8 st digestivekex i botten på en stor pajform (Eller två små). Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa först äggvitorna hårt. Vispa sen grädden i en tredjeskål. Vispa sist äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (med elvisp). Rör försiktigt ner grädden samt äggvitorna i ägg-ostblandningen. Riv skalet av lime och blanda ner i smeten, pressa ner saften av en halva. Häll smeten i formen, krossa de återstående kexen och smula överst. Ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur ½-1 timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med färsk frukt eller bär.

Ps: Jag använde mig av digestivekex som innehåller små jordgubbsbitar, gjorde säkert sitt för smaken!

Jag tycker det är lättast att lägga kexen i en mortel och ge dem en omgång!

MAT 8 035

Oktober 09 123

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
 • Johanna
  Posted at 19:34h, 19 oktober Svara

  Å vad det ser gott ut!! på onsdag kan vi fira att colin blir 22 månader, haha 😀

 • Jossan
  Posted at 19:39h, 19 oktober Svara

  Men ååh va den ser smaskig ut!! Tror jag ska ge den ett försök snart faktiskt. Vissa här hemma lär ju bli överlyckliga 😀

 • Malin
  Posted at 19:39h, 19 oktober Svara

  Åh vad gott det lät (och såg ut)! Och enkel att göra 🙂

 • kardemumma Gumman
  Posted at 19:40h, 19 oktober Svara

  Johanna: Klart sånt ska firas!!! 😀

  Jossan: Jaa, B lär mumsa på! 😀

 • sonja
  Posted at 21:31h, 19 oktober Svara

  Ser frestande god ut

 • Filibabba
  Posted at 22:47h, 19 oktober Svara

  Åh jag älskar verkligen cheescake! Din ser supergod ut! 😀

 • Ninus
  Posted at 23:17h, 19 oktober Svara

  Åååh, ande ha int ja äti på jätteläng!! An ji supergod, mamm bruka lag an mytchi förr (fast använd citron i) , tror man tar å provar an nain da.. 🙂

 • Erica fru och tvåbarnsmamma
  Posted at 02:45h, 20 oktober Svara

  Vilken fin och mysig blogg du har! Jag blir såå inspirerad, för att inte tala om hungrig! Hit återvänder jag gärna! Jag bloggar också en hel del om mat (samt olika nya matprodukter vi testar)då det är min passion i livet, men även inredning och livsstil i övrigt, med en liten touch av glamour! Livet är ju till för att njutas!
  kram /Erica

 • Linda
  Posted at 08:25h, 20 oktober Svara

  Men åååh!

  Detta har nu bokmärkts och jag tror jag måste testa den redan ikväll när R är ute på företagsmingel 🙂

 • I Nadjas kök
  Posted at 10:45h, 20 oktober Svara

  Jag tror att jag provsmakat denna cheesecake för många år sedan…och vad jag minns så var den underbart, läskande god.

 • Emma
  Posted at 19:50h, 20 oktober Svara

  Fryst cheesecake är den bästa! Hur god som helst & hur enkel som helst!

 • Sandra drömkaka
  Posted at 23:45h, 27 oktober Svara

  Den ser supergod ut denna cheesecake & jättefin!!

 • Majsan
  Posted at 22:53h, 09 december Svara

  Den där måste vara jättegod ! Jag ska aboslut pröva den ! Mitt “problem” är att jag inte vill använda digestive, det triggar mig alltför mycket. Vad kan man ta i stället (som inte innehåller så mycket kolhydrater) ?

  Tack för en jättebra blogg ! Du är så duktig !

  /Majsan, strikt lchf:are

 • Anna
  Posted at 00:06h, 31 december Svara

  Tack för receptet. Hade tappat bort mitt i ombyggnaden, den stora. Ett tips är om man… kvinna vill göra kakan extra festlig att smälta mörk choklad. Rita en mall efter kakformen på ett OH-blad eller bakplåtspapper och ringla sen snirkliga mönster inom ramen. Kyl ner. Flytta sen över chokladmönstret på kakan. Jag lovar att du kommer få mycket beröm för vackert, och gott bakverk.

 • Ulf
  Posted at 15:01h, 27 januari Svara

  Fantastisk kaka. Gästerna kunde inte sluta äta. Tack för receptet.

 • Änglamamma
  Posted at 18:32h, 26 maj Svara

  Min svägerska bjöd på denna och den var ljuvlig.

Post A Comment