Fryst cheesecake med lime
Ikväll firar vi lite här hemma! (Mer om det imorgon)… Gjorde en Fryst ostkaka som är den GODASTE jag ätit! Utan massa extra krusiduller… Rekomenderar verkligen att ni testar denna, den blir stor, fluffig och super smaskig!
Lättgjord är den också, ni behöver inte ens diska vispen mellan alla moment! 😉
Det här behöver du:
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 lime
12 st digestivekex
Gör så här:
Smula ner 8 st digestivekex i botten på en stor pajform (Eller två små). Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa först äggvitorna hårt. Vispa sen grädden i en tredjeskål. Vispa sist äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (med elvisp). Rör försiktigt ner grädden samt äggvitorna i ägg-ostblandningen. Riv skalet av lime och blanda ner i smeten, pressa ner saften av en halva. Häll smeten i formen, krossa de återstående kexen och smula överst. Ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur ½-1 timme innan den ska avnjutas.
Dekorera gärna med färsk frukt eller bär.
Ps: Jag använde mig av digestivekex som innehåller små jordgubbsbitar, gjorde säkert sitt för smaken!
Jag tycker det är lättast att lägga kexen i en mortel och ge dem en omgång!