15 okt Fetaostgratinerad kycklingfilé i krämig sås
Man tager vad man haver blev det igår! 🙂 Det brukar bli bra.. så även denna gång!
(Dock kom lite för mycket olja med efter stekning, bort med den) 😉
Det här behöver du:
4 kycklingfileér
1 burk cremefraiche
1 paket grädde (250ml)
3 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackad hackad basilika
½ paket fetaost
salt, peppar & kryddor
Gör såhär:
Krydda & bryn kycklingen runtom så den får fin färg (Jag klippte den i småkuber ca 2*2 cm). Flytta till ugnsform. Blanda alla övriga ingridienser (utom fetaost), krydda valfritt och häll över kycklingen. Smula fetasoten överst. Grädda i ugn ca 20 minuter i 200 grader.
Servera med Pasta/ris och en sallad.
Hanna
Posted at 10:20h, 16 oktoberMen vad gott!! Älskar fetaost!! =)
Emma Kök
Posted at 17:41h, 16 oktoberVad hungrig jag blir. Ser ju riktigt smarrigt ut! 🙂
Pernilla
Posted at 17:53h, 16 oktoberjag testade att göra dina tacosknyten idag, fast jag mixtrade om receptet lite. men det var så himla gott, tack för receptet, det är en ny favorit här hemma 🙂
Pinglan
Posted at 20:48h, 16 oktoberVad gott det ser ut. Detta kommer jag absolut att prova. Ha det bra!Pinglan
Karin W
Posted at 23:51h, 17 oktoberMums vad gott, kyckling är perfekt mat både till vardag och fest!
Kalasgott
Posted at 01:41h, 18 oktoberMmm.. så gott!
Rebeccas.se
Posted at 19:46h, 30 oktoberTack för receptet, testade ikväll. Supergott! 🙂
Peppe
Posted at 14:18h, 26 januariGrymt gott! Dessutom väldigt enkelt. Kanon!
Aina
Posted at 19:39h, 01 juniHittade detta underbara recept idag när jag var på jakt efter ett recept med just kyckling och fetaost. Tog dock hela filéer och gjorde någorlunda klart dom i ugnen innan jag hällde i såsen och lät det stå ytterligare 20 minuter. Kycklingen blev gudomligt mör och såsen var fantastisk! En ny favorit, helt klart 🙂
marie
Posted at 20:13h, 20 novemberDet här är ett av de mest omtyckta kycklingrecepten i familjen. Blir också mycket gott i matlåda (om det blir något över….)!
kardemumma Gumman
Posted at 22:43h, 20 novemberSå roligt att höra Marie! 🙂