Vitlöksdoftande Kycklinggryta

Vitlöksdoftande Kycklinggryta

I lördas var vi bjudna på Micke´s födelsedagskalas och Theres hade gjort en underbart god kycklinggryta! Den kommer garanterat att göras många gånger här nu när hösten är på ingång! Luktar underbart i hela köket när den står och puttrar på spisen kan jag lova!

(HÄR hittar ni en uppdaterad version av samma gryta, bara lite tillfixad…) 😉

kycklinggryta

Det här behöver du:

4 kyckling fileer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
6 msk chilisås (el. sweetchili)
3 tsk ingefära
salt & svartpeppar
1 röd paprika
300g purjolök
5 dl grädde

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära , salt och peppar.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme.
Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika.
Häll på grädde och låt puttra 6-7 min.
Servera med tex klyftpotatis, ris & sallad.

Tips: Om man vill kan man tillägga lite kokosmjölk i grytan, jag tror det skulle fixa lite extra sting om man gillar kokos.

Tack för receptet Theres!

nette
info@kardemummagumman.se
22 Comments
  • Hanna
    Posted at 13:58h, 21 september Svara

    Det där såg väldigt gott ut. Den ska jag testa!

  • Birgitta Höglund's Mat
    Posted at 18:32h, 21 september Svara

    Bara goda saker i den grytan. Låter som en hit 😉
    Ha det bra./ Birgitta

  • Kalasgott
    Posted at 20:28h, 21 september Svara

    Det här såg väldigt mumsigt ut!! 🙂 Smaskens!

  • Dennis
    Posted at 21:09h, 21 september Svara

    Ser väldigt gott ut!

  • I Nadjas kök
    Posted at 09:14h, 22 september Svara

    Det ser supergott ut och kan tänka mig att dofterna är underbara

  • Pinglan
    Posted at 12:42h, 22 september Svara

    Vilket bra recept och dessutom ser det hur gott ut som helst. Kommer absolut att prova det här recepetet.
    /Pinglan

  • Helena Ljunggren
    Posted at 06:52h, 23 september Svara

    Wow, det ser kanongott ut. Ingefära i mat är underskattat, det är fantastiskt gott och som du säger, kokosmjölk….mumma 🙂

  • Marika
    Posted at 16:01h, 27 september Svara

    Det här var super gott! T.o.m sambon som inte är någon riktig kycklingätare tyckte det var gott 🙂

  • Milla
    Posted at 18:59h, 22 oktober Svara

    Till hur många pers e receptet på?

  • kardemumma Gumman
    Posted at 22:10h, 23 oktober Svara

    Skulle tippa på 6-7 personer!

  • jennie
    Posted at 18:21h, 13 november Svara

    nu ligger kycklingen och marineras -blir spännande detta 🙂

  • jennie
    Posted at 00:25h, 27 november Svara

    den var himla god, så ska bjuda på den i helgen igen 😉

  • Louise
    Posted at 17:58h, 19 december Svara

    Hej=)
    Den låter himla god, en fråga bara. Ska man använda marinaden som krydda också efter man stekt kycklingen? Eller får grytan mycket smak av bara kyckligen?
    Hoppas du får en bra lördag=)
    Kram

    • kardemumma Gumman
      Posted at 18:32h, 19 december Svara

      Hejsan! Du kan använda marinaden till “såsen” med om du vill ha starkare vitlökssmak… annars tar du bort den och bara steker kycklingen, dock lämnar det nästan ingen marinad som går att ens ta bort! (Allt lägger sig runt kycklingen) 🙂

      Mvh Kardemumma

  • Pingback:Vitlöksdoftande Kycklinggryta med Kokosmjölk « Kardemumma Gumman
    Posted at 22:50h, 08 januari Svara

    […] Kycklinggryta med Kokosmjölk Hoppa till kommentarer Idag testade en annan variant av Vitlöksdoftande kycklinggryta, denna gång med kokosmjölk i. MUMS! Den var jättegooood…. Härligt kryddig med ordentligt […]

  • Nellie
    Posted at 15:54h, 10 januari Svara

    Mycket gott! Nästa gång ska jag nog pröva att ha lite cashewnötter i grytan också, tror att det skulle passa 🙂

  • Ingela
    Posted at 14:51h, 17 september Svara

    Började att marinera kycklingen och gud så gott marinaden luktade, sedan gjorde jag gryta som man inte heller kan klaga på! Jätte god, och vad kul med en lite annorlunda smak på grytam.
    Tack! för det… 🙂

  • Kycklinggryta
    Posted at 08:18h, 05 december Svara

    Mums! Den ser underbar ut. Den måste testas till nästa helg!

  • Pingback:2010 in review « Kardemumma Gumman
    Posted at 11:40h, 02 januari Svara

    […] Vitlöksdoftande Kycklinggryta September 2009 18 comments 4 […]

  • Nina
    Posted at 17:56h, 17 januari Svara

    Ååå har precis ätit denna gryta! Helt fantastiskt god, man vill bara ha mer! Har du kommit på receptet själv? Den va svin god!

  • sophie & gustav
    Posted at 10:31h, 06 februari Svara

    hejsan! tack för ett gott recept! vi tillsatte en tsk chilipulver i marinanden och vi hade både färsk och torkad ingefära samt en halv tomat. supergott var det 🙂

    hälsningar från ukrainska Lviv
    sophie och gustav

  • madeleine
    Posted at 15:28h, 09 januari Svara

    Den här rätten såg så god ut att jag tinade 4 kycklingfiléer som ligger i marinaden nu. jag funderade bara lite på om den ska stekas i gryta eller om man kan slänga in allt gott i en ugnsform? jag får fundera vidare..hihi

Post A Comment