Choklad & Dumle Cupcakes

Detta recept kommer ursprungligen ifrån Kryddburken, men det var Vanessas Mamma som påminnde mig för nån dag sen då hon gjorde dem. Fixade till dessa och tar med dem till Jossan ikväll och våldgästar henne nu när jag är företagsänka igen några dagar. 🙂

Väldigt snabblagade då man inte behöver ens vispa smeten till cupcaksen. Jag rekomenderar att ni använder muffinsplåtar då detta ger mycket finare cupcakes.

cupcakes

Det här behöver du :
”Torra” :
4½ dl vetemjöl
2½ dl strösocker
1½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

”Blöta” :
150 gram smält smör (alt. 1½ dl flytande)
2 dl mjölk
2 ägg

Smaksättning :150 gram dumlekolor

GÖR SÅHÄR :
Värm smöret i micro några sekunder så det blir mjukt och låt svalna. Eller använd flytande margarin. Ta fram TVÅ bunkar. Ena bunken blandar du allt torrt i. (Mjöl + socker + kakao + bakpulver + salt, blanda väl)  och den andra blandar du det ”blöta” ingredienserna i. (Smör + mjölk + äggen, obs det ska inte vispas bara röras samman) Blanda sedan ihop de två bunkarna i en. Förslagsvis häller du ner de blöta ingredienserna i det torra. Smeten blir väldigt kompakt och trögflytande men det ska den vara! Hacka dumlekolorna och vänd ner i smeten. Skeda upp i stora muffinsformar. ca 8-10st. Fyll formarna till 3/4-delar! Ställ på plåt och grädda i 30 min 175 grader.

Topping :
50 gram rumsvarmt smör
4½ dl florsocker
1 dl kakao
100 gram philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop alla ingredienser med elvisp till en slät kräm! Spritsa

cupcake 1