Langos i Stockholm?

Langos i Stockholm?

Nu behöver jag er hjälp! 🙂

Det är så att jag är totalt beroende av Langos för tillfället! Så otroligt gott så jag skulle kunna leva på det ett år frammåt! (Nästan 😉 )

Vet att detta finns på tex Gröna Lund, men vet ni av fler ställen i Stockholm som serverar detta?
Har ett recept på hur man gör egen Langos som jag tänkte testa, har ni nåt bra recept man skulle kunna få?

langos
Bild: ICA

Saxat från Wikipedia:
Langos (uttalas langåsch) är en ungersk maträtt som består av friterat bröd och som ofta serveras med gräddfil, riven ost, fetaost, pudrad med socker eller på försvenskat vis med rom eller sylt. Klassisk langos brukar serveras penslad med vitlöksvatten. Maträtten är vanlig på festivaler och finns i flera varianter, däribland som dessertlangos. Namnet Langós kommer från ungerskans Láng, som betyder flamma. Langos serveras bland annat på många festivaler i Sverige.

Själv vill jag ha min med creme fraiche, rom & rödlök. 😛

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
 • Carro
  Posted at 22:34h, 17 augusti Svara

  Vi åt Langos ibland hemma när jag var liten 🙂 Dock var det långt mellan gångerna då det är lite omständigt (tyckte iaf min far) Fast jag åt bara med vitölkssmör på typ .. Nu var det ett tag sedan jag åt det ! Vore gott å testa igen

 • åsa - hello sugar!
  Posted at 09:02h, 18 augusti Svara

  jag har nog aldrig ätit en riktig langos. men jag ska hålla ögonen öppna åt dig och säga till om jag ser något ställe som har dem. 🙂

 • Jessica
  Posted at 11:13h, 18 augusti Svara

  Langos har jag aldrig testat men har länge varit nyfiken på det, dock tror jag inte det är så lätt att hitta här i trakterna, men får jag chansen måste jag testa.

  Ha en bra dag!

 • Kristin
  Posted at 14:18h, 18 augusti Svara

  Jag brukar alltid använda detta recept, blir riktigt gott!

  http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=164027

 • Anna/Frostrosor
  Posted at 14:23h, 18 augusti Svara

  Café Trappan i Vällingby Centrum!

 • kardemumma Gumman
  Posted at 18:52h, 18 augusti Svara

  Anna: Tack för tipset!
  Kristin: Det ska jag testa! 🙂

 • gronkis
  Posted at 21:21h, 18 augusti Svara

  Om jag kommer ihåg rätt så har jag nog klämt någon efter krogrundor på Söder. Den grillen som ligger på Medis intill Scandic Malmen hade förr iallafall. Dock så var det ju en tid sen jag var ute i svängen så de har säkert hunnit byta ägare många gånger sen dess, men kolla när du har vägarna förbi iallafall 😀

 • Pinglan
  Posted at 19:48h, 19 augusti Svara

  I LCHF-kokboken finns ett recept som liknar langos. Jag har tyvärr inte provat dem själv, men hört att dem är goda. Här kommer receptet:

  Grund till LCHF-bröd, 20 st

  Ugn 200gr, tillagning 1 tim.

  6 ägg delade i vitor och gulor var för sig
  ½ tsk salt
  1 msk Fiberhusk
  200 gram naturell Philadelphia eller motsv
  ½ tsk bakpulver
  6 msk krossade linfrön

  Värm upp ugnen. Vispa äggvitorna riktigt hårda och torra (ca fem min). Fortsätt vispa äggulorna i annan bunke nästan lika länge, tills smeten blivit ljust gul och fluffig. Tillsätt ost, fiberhusk och salt i gulorna och vispa helt slätt. Vänd försiktigt ihop vitorna med ägg/ostsmeten – vispa inte, använd istället slickepott och vänd med stora rörelser. Tillsätt linfrön och bakpulver och vänd ner försiktigt.

 • Helena Ljunggren
  Posted at 19:54h, 19 augusti Svara

  Måste testa langos nångång snart, tycker jag hör om det överallt men ändå har jag inte kommit mig för att prova.

  Må så jättegott!

  http://www.HelenaLjunggren.com

 • kardemumma Gumman
  Posted at 20:18h, 19 augusti Svara

  Tack för alla recept! 🙂 Ska testa något av dem då vi kommer hem till Sthlm igen…

 • Jessica
  Posted at 20:21h, 20 augusti Svara

  Gu så gott! Bästa köpelangosen är från en liten marknadsvagn som heter typ smålands langos. Dock svår att hitta, då de bara finns på marknader och festivaler..
  Men grönans är ok, den med grädde och choklad är bäst, då de inte lyckas med “fyllningen” på de andra..

 • helmi
  Posted at 17:08h, 21 augusti Svara

  det finns ett ställe på birger jarlsgatan mittemot gamla spårvägsmuseet!

 • Tommy
  Posted at 16:58h, 24 augusti Svara

  Grillkiosken “Holken” i Tullinge, de har haft men som så mycket annat kan det vara ändrat. Men har du vägarna förbi så kolla in, Katrinebergsvägen.

 • Anna
  Posted at 20:18h, 26 augusti Svara

  Langos finns på 24hgrillen i korsningen erikdahlbergsgatan/lidingövägen på östermalm, suveränt!

Post A Comment