16 aug Älgfilé, potatis & gräddstuvade kantareller
Från första stund blir man bortskämmd med maten här hemma! Idag fick vi avnjuta en mumsig måltid på älgfilé. Mammas hemlagade svartvinbärsgelé till.. Muums!
Gräddstuvade kantareller & morötter
400 g färska kantareller
2 stora morötter skurna i slantar
3 msk smör eller margarin
1 msk honung
2½ dl grädde
salt & svartpeppar
Koka morotslantarna i lättsaltat vatten tills de mjuknar. Smält smör i en kastrull, fräs svampen och morötterna en stund. Tillsätt grädden och honungen och låt koka ihop en stund. Smaka av med kryddorna.
Johanna
Posted at 15:59h, 16 augustiMen guuuuuuud så gott!
pia
Posted at 17:40h, 16 augustimumsit!
gronkis
Posted at 18:43h, 16 augustiKardemummagummans mor verkar inte vara helt tokig i köket heller, gud så gott!!
Sanna
Posted at 22:25h, 16 augustiStuvad svamp var inte igår. Tack för inspiration!
Therese
Posted at 21:10h, 17 augustiSå gott finns ju inget bättre.
Kantareller hoppas jag snart få åka och plocka, börjar bli dags…
Mvh
Hanna
Posted at 16:49h, 23 augustiOj oj så gott!