Pestokyckling

Pestokyckling

Vi fortsätter äta ur frysen, idag blev det användning för 4 st kycklingfileer i en smarrig Pestosås! Enkelt och mycket gott! Vi åt kycklingen med kryddad klyftpotatis samt en sallad på gurka, paprika & melon.
Ps: Ni får ha överseende med den dåliga bilden, hade en liten tjej som var vrålhungrig så att fotografera fint var inte att tänka på! 😉

pestokyckling

Det här behöver du:

4 färska eller tinade kycklingfiléer
2 msk smör
1 klyfta vitlök
2½ dl grädde
½ dl pesto
Salt, peppar & kryddor

Gör såhär:

Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Salta, peppra och krydda med valfria kryddor. (Jag använde ifrån Jamie Olivers kryddserie)

Pressa i vitlöken och låt fräsa med en stund. Rör ned grädde och pesto och låt såsen koka med kycklingen cirka 10 minuter.

Servera med grönsaker & pasta/klyftpotatis/ris.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Therese
    Posted at 18:59h, 10 augusti Svara

    ja varför ska man krångla till det, lagomt många ingredienser och väldigt gott såg det ut..
    Enkelt och ratt åt.
    Mvh

  • Hanna
    Posted at 19:53h, 10 augusti Svara

    Mm så gott det där såg ut!

  • Ia
    Posted at 22:06h, 10 augusti Svara

    Ser gott ut! Har själv lagat liknande tidigare, men brukar även ha ha lite balsamvinäger!
    /Ia

  • åsa
    Posted at 22:30h, 10 augusti Svara

    ser gott ut, är de grön pesto?

  • kardemumma Gumman
    Posted at 22:41h, 10 augusti Svara

    Åsa: Jaa, det är grön! 🙂

  • Emilies Skafferi
    Posted at 14:35h, 11 augusti Svara

    Ser mycket gott ut detta. ibland behövs det att rensa ur frysen lite.

  • Karin W
    Posted at 19:04h, 11 augusti Svara

    Den bilden såg tillräckligt god ut för mig! Håller med att det är härligt att äta ur frys och kyl mellan varven. Ha det fint/Karin

  • Camilla & Thomas
    Posted at 14:51h, 16 augusti Svara

    Det här såg riktigt gott ut! 🙂
    Kanske lånar och testar receptet nån dag.

    Kramar!

Post A Comment