Pestokyckling
Vi fortsätter äta ur frysen, idag blev det användning för 4 st kycklingfileer i en smarrig Pestosås! Enkelt och mycket gott! Vi åt kycklingen med kryddad klyftpotatis samt en sallad på gurka, paprika & melon.
Ps: Ni får ha överseende med den dåliga bilden, hade en liten tjej som var vrålhungrig så att fotografera fint var inte att tänka på! 😉
Det här behöver du:
4 färska eller tinade kycklingfiléer
2 msk smör
1 klyfta vitlök
2½ dl grädde
½ dl pesto
Salt, peppar & kryddor
Gör såhär:
Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Salta, peppra och krydda med valfria kryddor. (Jag använde ifrån Jamie Olivers kryddserie)
Pressa i vitlöken och låt fräsa med en stund. Rör ned grädde och pesto och låt såsen koka med kycklingen cirka 10 minuter.
Servera med grönsaker & pasta/klyftpotatis/ris.