03 jun Vika Delikatess Mackmyra
Jag har fått chansen att provsmaka Vika Delikatess Mackmyra, knäckebrödet med whiskysmak!
Sveriges enda alltigenom handgräddade knäckebröd, Vika Bröd, gifter sig med Sveriges enda single malt whisky, Mackmyra. Resultatet blir ett unikt delikatessknäcke med lätt whiskyrökt smak Den unika tillverkningen sker med traditionen och hantverket i grunden, ett knäckebröd av högsta klass.
Knäckebröden kommer i en liten träask med små trä spån innuti och doftar härligt rökigt!
Rökt malt från Mackmyras whiskytillverkning används, vilket ger brödet den där härliga lätta whiskyrökta smaken. Som extra krydda tillsätts även en skvätt Mackmyra whisky i degen. Sedan handgräddas varje brödkaka på häll över öppen låga i vedeldade ugnar som eldas med gran och tall för smakens skull. Ingen kaka blir den andra lik. Det är gräddningen som ger det unikt goda och fylliga brödet.
Jag gillade att brödet hade ordentligt tuggmotstånd, och den rökiga smaken & doften! Ända minuset var att det inte innehöll så många knäckebröd, dvs tar slut vääldigt fort! 😉
För att bevara aromen ligger det spån från whiskyfaten i varje ask.
Ingredienser: Kornmjöl, fullkornsrågmjöl, rökt whiskymalt, jäst, salt, vatten och Mackmyra whisky. Pris ca 50:-
Finns ute i butik lagom till midsommar.
För mer info tryck här.
Therese
Posted at 11:35h, 03 juniVad kul att få pröva nått nytt bröd så där…
Kanske man ska gå och handla till midsommar då eller?
Karin W
Posted at 14:25h, 03 juniJag läste om det där igår, jag vill också smaka!
Skulle passa perfekt till studentbuffèn.
Vet du när det kommer ut i butikerna?
Unga Morsan
Posted at 20:43h, 03 juniJättefint foto! 🙂
Kashaya
Posted at 21:45h, 03 juniLåter spännande det där.=)
åsa - hello sugar!
Posted at 22:54h, 03 juniwhiskey i knäckebröd låter lite konstigt… vet inte om jag skulle våga testa.
kardemummagumma
Posted at 11:05h, 04 juniKarin W: Till midsommar ska den va ute i handeln! 🙂
Åsa: Jaa, jag tänkte det samma! Men den var riktigt god. Whiskey smaken tog inte alls överhand, man kände de var där men inget som störde utan snarare förhöjde smaken!
Karin W
Posted at 12:00h, 07 juniSynd! Men jag får sjå mig till midsommar då och sillen!